search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Εκπαιδευτές κατηγορούν ανοιχτά το υπουργείο Μεταφορών για τη στασιμότητα στις εξετάσεις οδηγών

06.04.2019 14:25
Εμφανίστηκε μεταμφιεσμένος σαν την 60χρονη μητέρα του για να δώσει εξετάσεις οδήγησης στη θέση της (photo) - Media

 

Το υπουργείο Μεταφορών ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν διεξάγονται οι πρακτικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρεται στη rodiaki.gr αυτό συμβαίνει διότι έθεσε σε εφαρμογή έναν ανεφάρμοστο νόμο.
 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους Υποψήφιους Οδηγούς του Νομού μας ότι οι Εκπαιδευτές Οδηγών δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων οδήγησης. Την αποκλειστική ευθύνη την φέρει το Υ.Μ.Ε. γιατί έθεσε σε εφαρμογή έναν ανεφάρμοστο νόμο.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου του 2019 η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή των Ελλήνων, όπου και παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο του Πρωθυπουργού ζητώντας την άμεση επανέναρξη των πρακτικών εξετάσεων, δίνοντας παράταση στο παλαιό σύστημα εξετάσεων, έως ότου οι απαιτούμενες από τον νέο Νόμο υποδομές είναι διαθέσιμες, προκειμένου να καθίσταται ομαλή η εφαρμογή του ν. 4599/2019 .

Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα προβλήματα που είχε φέρει το σχέδιο νόμου, όσο και ο νέος νόμος 4599/2019 από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ.:
• Αποχή εξεταστών από το έργο των πρακτικών εξετάσεων περίπου 6 μήνες
• Αδιέξοδο με το ασφαλιστικό προϊόν το οποίο ζητά η νέα νομοθεσία αλλά δεν υπάρχει
• Έλλειψη ειδικά διαμορφωμένων χώρων για τις πρακτικές δοκιμασίες στο πρώτο στάδιο των πρακτικών εξετάσεων
• Ομηρία 80.000 υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι επιθυμούν την έκδοση άδειας οδήγησης
• Υπολειτουργία των Σχολών Οδήγησης

ΖΗΤΑΜΕ την επανέναρξη των εξετάσεων με το παλαιό σύστημα έως ότου οι απαιτούμενες με τον νέο νόμο υποδομές είναι διαθέσιμες .
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με όλα τα άρθρα του νέου νόμου που έχουν σχέση με τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις (κάμερες καταγραφής της όλης διαδικασίας)
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την παραχώρηση των εκπαιδευτικών μας οχημάτων και την απουσία του εκπαιδευτή – ιδιοκτήτη του οχήματος από την διαδικασία των πρακτικών εξετάσεων εφόσον δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές.

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΣ».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48