search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Ασφαλιστής κατηγορείται για απάτη – Κατηγορείται για ζημία ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

06.04.2019 14:40
Ρόδος: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων KRESTEN PALACE - Media

 

Στις 10 Μαΐου θα συνεχίσει τη συνεδρίασή του το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου για την εκδίκαση της υπόθεσης του 48χρονου ασφαλιστή, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 20 κατοίκων της περιοχής μας στους οποίους φέρεται να προξένησε ζημία ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Πρωτόδικα για αυτή την υπόθεση, ο 48χρονος τον Μάρτιο του 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ εντός ενός μηνός.

Ο 48χρονος άσκησε έφεση η οποία και ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 12 Νοεμβρίου 2018, και έκτοτε συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία με τις ενδιάμεσες διακοπές. Χθες η δίκη συνεχίστηκε και διεκόπη μετά την εξέταση του πρώτου μάρτυρα υπεράσπισης, για τις 10 Μαΐου 2019 στις 11 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως ο 48χρονος κατηγορείται ότι εισέπραττε χρήματα από πελάτες προκειμένου να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια ή ομόλογα με υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημία συνολικά περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

Κατά την απολογία του στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο 48χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως έχει καλύψει τα κεφάλαια αρκετών από τους παλαιούς πελάτες του, ενώ σε ό,τι αφορά τα χρήματα που πήρε από την εταιρεία αλλά και από άτομα με τα οποία συναλλάσσονταν, ήταν είδος δανείου. 

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης, Ασημάκης Ασημακόπουλος και Άρης Χαραλαμπάκης, ενώ ως πολιτική αγωγή οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Ιωάννης Χαρίτος, Κώστας Χαλκιάς, Θεόδωρος Μπακράτσας και Δημήτρης Γεωργάς.

Πηγή: Ροδιακή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58