search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:50
MENU CLOSE

LIVE: Η Πανελλαδική Συνάντηση για την Προοδευτική Συμμαχία

06.04.2019 15:04
LIVE: Η Πανελλαδική Συνάντηση για την Προοδευτική Συμμαχία - Media

 

Η επισημοποίηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, της συμμαχίας δηλαδή δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και που ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ για τη μάχη στην Ευρώπη κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού λαμβάνει χώρα απόψε στην εκδήλωση στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου.

Η συμμαχία αυτή συγκροτείται με ορίζοντα καταρχάς τις ευρωεκλογές αλλά και πέρα από αυτές, ενώ αποτυπώνεται και στο ευρωψηφοδέλτιο, με τη συμμετοχή υποψηφίων από τις δυνάμεις αυτές. Απώτερος πολιτικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης να αποτυπωθεί η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού που ξεκίνησε με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και η συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου, εκ των πραγμάτων υπό την ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πανελλαδική Συνάντηση για την Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη ξεκινά στις 6 το απόγευμα και θα κορυφωθεί το βράδυ με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την εκδήλωση με ανάρτησή του στο τουίτερ.

Κινήσεις και Ομιλητές

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι των κινήσεων, πρωτοβουλιών, συλλογικοτήτων κλπ που μετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία και οι οποίες παρουσιάστηκαν στην σχετική συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. Πρόκειται για 10 κινήσεις και συγκεκριμένα τις εξής: ΓΕΦΥΡΑ, Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών, Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία, Χάρτα 19, Ακτιβιστική Κίνηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Α.Κ.Ε. Σοσιαλιστών), Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Κοινωνική Συμφωνία, Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Κίνημα, ΚΟΣΜΟΣ.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες στην εκδήλωση, πριν λάβει το λόγο ο πρωθυπουργός ο οποίος θα κλείσει την παρουσίαση θα μιλήσουν οι:

Αδαμίδης Γιώργος, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Κατσέλη Λούκα, πρώην υπουργός (παρέμβαση μέσω video)

Κουτσονάσιος Χρήστος, «ΠΡΑΤΤΩ»

Μπίστης Νίκος, πρώην υφυπουργός, Γέφυρα

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία

Παναγιώτου Παναγιώτης, δημοσιογράφος, Γέφυρα

Πενταγιώτη Νατάσα, Κίνηση Πολιτών «ΚΟΣΜΟΣ»

Ραγκούσης Γιάννης, πρώην υπουργός

Ρεπούση Μαρία, πρώην βουλευτής, Γέφυρα

Ρώσσης Λάμπρος, εκπρόσωπος «Χάρτα 19»

Τζουμάκας Στέφανος, πρώην υπουργός

«Ναι» από Θεοχαρόπουλο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πριν την εκδήλωση ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλο προκειμένου ο δεύτερος να ανακοινώσει στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην Προοδευτική Συμμαχία, απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Κοτζιάς: Ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίνει «λευκή επιταγή»

Συνεδρίαση είχε όμως σήμερα και η ΚΕ του Πράττω υπό τον Νίκο Κοτζιά ο οποίος προσερχόμενος δήλωσε «θα ψηφίσουμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να δίνουμε λευκή επιταγή ή επιταγή επ’αόριστον». Τις τελευταίες εβδομάδες πάντως φάνηκε να υπάρχει απόσταση ανάμεσα σε Κοτζιά και Μαξίμου η οποία έλαβε δημόσιες διαστάσεις με την παραίτηση τριών στελεχών του Πράττω από θέσεις ευθύνης που κατείχαν στο ΥΠΕΞ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:46