search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:23
MENU CLOSE

Μαφία φυλακών: Υπό έρευνα ο ρόλος γνωστών δικηγόρων μετά τις νέες, συγκλονιστικές καταθέσεις

06.04.2019 15:17
Νέα έρευνα στις Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, ρόπαλα, χασίς και κινητά τηλέφωνα (Photo) - Media

 

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα του ειδικού ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, Ευτ. Νικόπουλου, για τη ζοφερή υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», που ήδη οδήγησε στην προφυλάκιση των δικηγόρων Γ. Αντωνόπουλου και Χρ. Κιουμουρτζή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα στοιχεία της δικογραφίας είναι συγκλονιστικά και ο ανακριτής συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν το ρόλο που διαδραμάτισαν γνωστοί δικηγόροι των Αθηνών αλλά και έγκλειστοι των φυλακών, γύρω από την διερευνώμενη υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» του κ. Νικόπουλου έχουν μπει τα ονόματα έξι τουλάχιστον δικηγόρων, τα οποία εμπεριέχονται στη δικογραφία. Σε αυτό το στάδιο ο ανακριτής ερευνά ένα προς ένα τα στοιχεία – συνομιλίες και μαρτυρικές καταθέσεις – προκειμένου να καταλήξει ποιους από αυτούς τους έξι δικηγόρους θα καλέσει ως κατηγορούμενους και ποιους ως μάρτυρες.

Ενδεικτικά, αρκεί να αναφερθεί πως στη δικογραφία περιλαμβάνεται κατάθεση του σωφρονιστικού υπαλλήλου, υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνη Αραβαντινού, στην οποία αναφέρει πως ο δολοφονημένος ποινικολόγος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, του είχε πει για τον πελάτη του Αριστείδη Φλώρο πως διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από δυο συγκεκριμένους δικηγόρους και μικρότερο από συγκρατούμενούς του εγκλείστους στον Κορυδαλλό.

Συγκεκριμένα, όπως φέρεται να καταθέτει ο κ. Αραβαντινός, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί τον Οκτώβριο του 2017, είχε επισκεφθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού τον εντολέα του Άρη Φλώρο.

Κατά τη συνάντηση αυτή ο επιχειρηματίας αντί να καθίσει, όπως προβλέπεται απέναντι από το δικηγόρο του, δηλαδή τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, πήγε δίπλα του, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται με αποτέλεσμα να του γίνει παρατήρηση.

Όταν πια η συνάντηση του Ζαφειρόπουλου με τον Αρ. Φλώρο είχε ολοκληρωθεί ο αδικοχαμένος ποινικολόγος φέρεται να είπε στον Α. Αραβαντινό: «Αντώνη, μην τον παρεξηγείς, φοβάται, ξέρει ότι κάνεις ό,τι καλύτερο εδώ και συνέχισε να τον προσέχεις (σ.σ. τον Αρ. Φλώρο). Αν και εγώ του έχω πει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει δεν είναι εδώ, αλλά είναι δύο συνάδελφοι μου».

Μάλιστα, ο ποινικολόγος φέρεται να είπε στον Α. Αραβαντινό και τα ονόματα των συναδέλφων του από τους οποίους κινδύνευε, κατά τη γνώμη του, ο επιχειρηματίας, τον οποίο εκπροσωπούσε…

Πηγή: lawandorder.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:23