search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:34
MENU CLOSE

Τουρκία: Το κόμμα του Ερντογάν «υπόσχεται» να σεβαστεί τα αποτελέσματα της νέας καταμέτρησης στην Κωνσταντινούπολη

06.04.2019 16:02
Τουρκία: Το κόμμα του Ερντογάν «υπόσχεται» να σεβαστεί τα αποτελέσματα της νέας καταμέτρησης στην Κωνσταντινούπολη - Media

 

Όποιος κι αν είναι τελικά ο νικητής, το κόμμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ΑΚΡ, -που φαίνεται να χάνει τις δημοτικές εκλογές σε άγκυρα και Κωνσταντινούπολη- δήλωσε ότι θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν μετά τη νέα καταμέτρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη!

«Θα σεβαστούμε τα τελικά αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση, είτε είναι υπέρ μας είτε είναι εναντίον μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ.

Θυμίζουμε ότι η αντιπολίτευση κέρδισε την Άγκυρα από το AKP στις δημοτικές εκλογές που έγιναν ενώ προηγήθηκε με μικρή διαφορά ψήφων στην Κωνσταντινούπολη. Όμως το κόμμα του Ερντογάν, καταγγέλλοντας «κατάφορες παραβιάσεις», ζήτησε και πέτυχε να γίνει νέα καταμέτρηση των ψήφων σε πολλές περιφέρειες των δύο πόλεων.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατηγορεί το AKP ότι επιδιώκει να κερδίσει χρόνο μέχρι να «βγουν οι φάκελοι» που θα δείχνουν ενδεχόμενες καταχρήσεις στον δήμο. «Είναι κούφιες εκτιμήσεις», δήλωσε σήμερα ο Τσελίκ. «Όλα είναι γνωστά: οι δημόσιες προσφορές, τα ποσά, οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου».

Στην Κωνσταντινούπολη, η διαφορά μειώνεται, με την αντιπολίτευση να δηλώνει σήμερα ότι διατηρεί ένα προβάδισμα σχεδόν 18.000 ψήφων μετά τη νέα καταμέτρηση περίπου του 50% των εκλογικών τμημάτων, έναντι 25.000 πριν από την καταμέτρηση.

 

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:34