search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42
MENU CLOSE

Κεραμέως: Στα θέματα παιδείας, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τα κάτω προς τα πάνω – Aπό τις ηλικίες ως 6 ετών

06.04.2019 17:12
Νομοσχέδιο για ιδιωτική εκπαίδευση: Είμαστε ανοικτοί σε βελτιωτικές προτάσεις, λέει η Κεραμέως - Media

 

Τις προτάσεις του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία ανέπτυξε σε δηλώσεις της, η βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, κατά την παρουσία της σε εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

“Στα θέματα παιδείας, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τα κάτω προς τα πάνω, από τις ηλικίες ως έξι ετών” δήλωσε η κ. Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι οι προσχολικές ηλικίες είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες για την εξέλιξη του ανθρώπινης συγκρότησης.

“Θα επιδιώξουμε να έχουμε σχολεία και πανεπιστήμια που θα είναι πιο ελεύθερα και πιο αυτόνομα, τα οποία δεν θα ελέγχονται ασφυκτικά, σε κάθε τους κίνηση, από ένα υπερσυγκεντρωτικό υπουργείο Παιδείας” συνέχισε η κ. Κεραμέως.

Υπογράμμισε ότι θα επιδιωχθεί η “αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος” με περισσότερα ξενόγλωσσα, ακόμη και καλοκαιρινά, προγράμματα, με κατάργηση του ασύλου “γιατί το άσυλο δεν τροποποιείται κατά τη γνώμη μας, καταργείται”, με εξεύρεση πρόσθετων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως “π.χ. ΣΔΙΤ για την κατασκευή φοιτητικών εστιών” και συνέχισε:

“Αξιολόγηση για όλους. Αξιολόγηση, η οποία θα είναι χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα, με διπλή στόχευση, πρώτον, να επιβραβεύσει τους αρίστους και δεύτερον να δώσει κίνητρα για βελτίωση μέσω επιμόρφωσης σε όσους δεν αποδίδουν αρκετά έως σήμερα”.

Η κ. Κεραμέως τόνισε, ότι θα δοθεί “ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση”, ως ένα “σημαντικό εργαλείο για να “γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τη μία και των πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας από την άλλη” και, μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

“Πρότυπα σχολεία παντού. Πρότυπα σχολεία σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας και πειραματικά σχολεία, καθώς επίσης και πρότυπα επαγγελματικά λύκεια για να περάσουμε ένα μήνυμα υπέρ της επαγγελματικής εκπαίδευσης”.

Ειδικότερα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως ανέφερε: “Παρότι, βασικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου, αυτό δε μας αποτρέπει από το έχουμε έναν παράλληλο στόχο που έχει να κάνει με το να δοθεί, επιτέλους η δυνατότητα στη χώρα μας να ιδρυθούν και μη κρατικά πανεπιστήμια”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:40