search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:30
MENU CLOSE

Σχολείο ανάγκαζε αυτιστικό παιδί να φορά φωσφοριζέ γιλέκο για να ξεχωρίζει

07.04.2019 07:15
Νίκη Κεραμέως: Προτεραιότητά μας το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου  - Media

 

Αγωγή εναντίον σχολείου στο οποίο φοιτά ο αυτιστικός γιος της κατέθεσε μια μητέρα καθώς οι δάσκαλοι φέρονται να ανάγκαζαν τον επτάχρονο μαθητή να φορά φοσφορίζον γιλέκο προκειμένου να το ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα παιδιά.

Σύμφωνα με την Mirror, αυτό συνέβη στο δημοτικό σχολείο Τσέρι Λέιν στο Δυτικό Ντράιτον του Λονδίνου. 

Η μητέρα του Τσάρλι, Τζόαν Λόγκαν, καταγγέλλει πως οι εκπαιδευτικοί αναγκάζουν τον γιο της να φορά το γιλέκο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων όταν τα παιδιά βρίσκονται στην παιδική χαρά του σχολείου και μάλιστα αυτό συνέβαινε ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018. 

Ωστόσο το παιδί ντρεπόταν, όπως είπε, να αποκαλύψει στη μητέρα του όσα συνέβαιναν στο σχολείο. 

Όταν ο Τσάρλι εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του όσα συμβαίνουν, η διεύθυνση του σχολείου επικαλέστηκε λόγοους ασφάλειας και έκανε λόγο για «μέτρο προστασίας του ίδιου του αγοριού λόγω του αυτισμού».

Η Τζόαν Λόγκαν δήλωσε πως θέλει απλώς είναι σίγουρη ότι κανένα άλλο αυτιστικό παιδί δεν θα περάσει αυτά που πέρασε ο γιος, προσθέτοντας πως αν κερδίσει τη δικαστική διαμάχη με το σχολείο, αυτό θα αποτελέσει μια νίκη για όλες τις οικογένειες αυτιστικών παιδιών.

Η μητέρα μάλιστα ανέβασε βίντεο στο YouTube στο οποίο ο μικρός Τσάρλι παραδέχεται πως το σχολείο του τον αναγκάζει να φορά φοσφοριζέ γιλέκο και εξηγεί πόσο αμήχανα νιώθει για αυτό.


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:28