search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:52
MENU CLOSE

Διαβατά: Εκκενώθηκε ο άτυπος καταυλισμός (Video)

07.04.2019 07:23
Διαβατά: Εκκενώθηκε ο άτυπος καταυλισμός (Video) - Media

 

Περίπου 874 πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί πίσω στις δομές και στα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν, από τον άτυπο καταυλισμό όπου είχαν στήσει τις τελευταίες ημέρες στα Διαβατά.

Το προσωπικό της δομής φιλοξενίας των Διαβατών και η Αστυνομία επιδόθηκαν σε έναν πολύ μεγάλο αγώνα, ώστε να καταφέρουν την όσο το δυνατόν ταχύτερη μεταφορά των προσφύγων, προκειμένου να σταματήσει να υφίσταται ο άτυπος καταυλισμός που δημιουργήθηκε από όσους εξαπατήθηκαν και πίστεψαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα για την Ευρώπη.

Το Σάββατο εξάλλου σημειώθηκαν για 3η συνεχόμενη ημέρα εκτεταμένα επεισόδια όταν οι πρόσφυγες επιχείρησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό για να μεταβούν προς τα σύνορα.


Οι Αρχές περίμεναν το πρώτο φως της ημέρας προκειμένου να διαπιστώσουν πόσοι από τους πρόσφυγες αρνήθηκαν την οικειοθελή μεταφορά τους από τον άτυπο καταυλισμό, ώστε να εξετάσουν τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης. 

Χθες πάντως, ο περιφερειακός συντονιστής για το προσφυγικό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέφερε πως έως τη Δευτέρα, ο άτυπος καταυλισμός δεν θα υπάρχει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης της Αστυνομίας, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες να πειστούν να φύγουν εθελοντικά οι πρόσφυγες.

Πηγή: grtimes.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:50