search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36
MENU CLOSE

Ν. Παπανδρέου: Το στοίχημα είναι το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τρεις ευρωβουλευτές

07.04.2019 08:50
Νίκος Παπανδρέου: Δεν μπορώ να μην πω μπράβο στον Μητσοτάκη - Κάνει ο,τι καλύτερο μπορεί στα εθνικά θέματα (Audio) - Media

 

«Το στοίχημα είναι το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τρεις ευρωβουλευτές», δήλωσε στα «Ακραία Φαινόμενα» με του ΣΚΑΙ ο Νίκος Παπανδρέου.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στις ρίζες του σημειώνοντας πως «(κάνουμε) επιστροφή στις ρίζες για να πάμε στο μέλλον» και πρόσθεσε πως είναι πιστός στη γραμμή της Φώφης Γεννηματά γιατί πιστεύει σε αυτή. 

«Ο κόσμος θέλει τα άτομα που είναι στην πολιτική να είναι αυτό που ήταν πάντα το ΠΑΣΟΚ, να έρθουν κοντά τους. Το μήνυμα είναι και από τον Ανδρέα στο παρελθόν να είμαστε κοντά στον φτωχό, τον αδύναμο, τον αγρότη. Να μην υπάρχει η αίσθηση ότι πήγαν σε κάποια γραφεία, πάνε για εξουσία. Θέλουν να υπηρετεί τις αξίες και τα πιστεύω τους. Έτσι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό έγινε μεγάλο κίνημα. Η εξουσία είναι ένα επικίνδυνο πράγμα, είναι κάτι που το έχω υπόψη μου γιατί έχω ζήσει κοντά στην εξουσία. Πρέπει να είσαι ταπεινός και να μην αλλάζεις κοστούμι όταν πάρεις μία θέση εξουσίας», σημείωσε. 

Αναφερόμενος στο στοίχημα του ΚΙΝΑΛ, έκανε λόγο για ένα διψήφιο ποσοστό στις εκλογές και συνέχισε: «Πρώτη φορά στην Κοζάνη είχαμε κάτι ωραίο. Είχαν έρθει και ΣΥΡΙΖΑιοι –ΠΑΣΟΚΟΙ που είχαν πάει ΣΥΡΙΖΑ – και γυρνάνε. Γίνεται μία συσπείρωση. Υπάρχει θυμός εκεί πάνω, τεράστια ανεργία. Υπάρχει μία επιστροφή. Ο κόσμος θέλει αυτό το γνήσιο. Για μένα το μήνυμα, με ρωτάνε ‘τι σε έμαθε ο Ανδρέας;’, να είμαι κοντά στον κόσμο».

Σχολιάζοντας στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή έγιναν υπουργοί σημείωσε: «Νομίζω ότι η εξουσία είναι δέλεαρ. Αυτοί οι άνθρωποι αλλάξανε ταυτότητα και χωρίς την εξουσία δεν νομίζω να πηγαίνανε. Δεν πήγαν ως απλοί στρατιώτες, ιδιαίτερη η περίπτωση του Τζουμάκα που η κριτική του ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι νεοφιλελεύθερο. Εγώ λέω ότι η εξουσία είναι μεγάλο δέλεαρ. Αλλά έχουμε φτάσει στο όριο και αρχίζει η επιστροφή. Ο κόσμος με αυτό θύμωσε. Έχουμε δει κόσμο να φεύγει να κάνει συμφωνίες με «Πρέσπες» και μετά να φαίνεται να παίρνει θώκους, όλο αυτό το πράγμα έχει δημιουργήσει κλίμα σήψης και συναλλαγής».

«Δεν είχα προβλέψει όταν πριν από τρεις μήνες ξεκίνησα την εκστρατεία μου ότι θα υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη επιστροφής στις αξίες που είχε ο Ανδρέας. Βλέπω ότι έχει ανάγκη ο κόσμος να ακούσει τα μηνύματα. Είναι μέρος της πολιτικής εκστρατείας η αναφορά στον Ανδρέα», παραδέχτηκε ενώ ερωτώμενος για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών απάντησε πως αυτό είναι κάτι που «θα το δούμε μετά τις κάλπες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36