search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:13
MENU CLOSE

…Διαβατά και στην Τουρκία: Ξεσηκώνουν με «μηνύματα ελπίδας» τους πρόσφυγες

07.04.2019 14:40
...Διαβατά και στην Τουρκία: Ξεσηκώνουν με «μηνύματα ελπίδας» τους πρόσφυγες - Media

 

Οι Τούρκικες Αρχές προχώρησαν την ύστατη στιγμή στην κράτηση 950 προσφύγων και μεταναστών που ήταν έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα για να έρθουν στην Ελλάδα και να φύγουν από εκεί για Ευρώπη. 

Την είδηση αποκάλυψε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που επισήμανε πως όλα ξεκίνησαν όταν επιτήδειοι ενημέρωναν ψευδώς τους πρόσφυγες ότι η Ελλάδα θα άνοιγε τα σύνορά της και η Τουρκία θα τους επέτρεπε τη μετακίνηση, με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να συγκεντρωθεί προκειμένου να αναχωρήσει για τη γείτονα χώρα.

Ιρανός μετανάστης, ο Αλί Χουσείνι, δήλωσε: «Σε όλα τα μίντια έλεγαν ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα και διαβάζαμε παντού πως θα πηγαίναμε πρώτα στην Ανδριανούπολη και από εκεί, στην Ελλάδα. Όταν μάθαμε τελικά πως δεν ισχύει, είπα σε άλλους μετανάστες να μην έρθουν, αλλά εκείνοι δεν με άκουσαν».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2015 όταν μετανάστες συγκεντρώθηκαν στην Ανδριανούπολη μετά τις –ψευδείς τελικά- πληροφορίες ότι θα μετέβαιναν στη συνέχεια στη Γερμανία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:12