search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:33
MENU CLOSE

Π. Κόκκαλης: Η Ε.Ε. πρέπει να ηγηθεί της βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο

08.04.2019 14:01
Π. Κόκκαλης: Η Ε.Ε. πρέπει να ηγηθεί της βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο - Media
 
Τις εργασίες του συνεδρίου «Sustainable Europe 2030»παρακολούθησε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ», Πέτρος Κόκκαλης.
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, στο οποίο βασικοί ομιλητές ήταν ο Frans Timmermans, πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςκαι ο Jeffrey Sachs, Διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συζητήθηκαν οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η σημερινή Ευρώπη και παρουσιάστηκαν οι βέλτιστες πρακτικές και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που πρόκειται να ληφθούν για τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο κοινωνικό-οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης. Υψηλά στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν οι Παγκόσμιοι Στόχοι του ΟΗΕ καθώς και το πλάνο υλοποίησής τους γιαμια βιώσιμη Ευρώπη το 2030, στρατηγική που καθορίζει και τις προτεραιότητες της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ».
Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Κόκκαλης είχε επαφές με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπους από τη δημόσια διοίκηση, τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και με εκπροσώπους από την Κοινωνία των Πολιτών από τα περισσότερα κράτη μέλη που συμμετείχαν στο ιδιαίτερα σημαντικό αυτό συνέδριο για το μέλλον της Ευρώπης.
 
“Έχει έρθει η στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ηγηθεί της βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο και να περάσει άμεσα στην ευθυγράμμιση της Στρατηγικής της με τους Παγκόσμιους Στόχους. Το επιβάλλουν οι αρχές και οι αξίες της. Ήρθε η ώρα να σεβαστούμε τα όρια του πλανήτη και να υιοθετήσουμε μια οικονομία που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που θέτουν η κλιματική αλλαγή, η τεχνητή νοημοσύνη, το δημογραφικό πρόβλημα. Πρέπει να το κάνουμε τώρα, αποφασιστικά και σε κάθε χώρα”, δήλωσε σχετικά ο κ. Κόκκαλης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:33