search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:23
MENU CLOSE

«Ο γύρος της Στερεάς Ελλάδας σε 50 ώρες για τους Γιατρούς του Κόσμου»

09.03.2012 16:33
«Ο γύρος της Στερεάς Ελλάδας σε 50 ώρες για τους Γιατρούς του Κόσμου» - Media

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας συνεχίζουν το πολύ σημαντικό έργο τους, επισκεπτόμενοι αυτή τη φορά τη Στερεά Ελλάδα μεταφέροντας για ακόμη μία φορά το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας συνεχίζουν το πολύ σημαντικό έργο τους, επισκεπτόμενοι αυτή τη φορά τη Στερεά Ελλάδα μεταφέροντας για ακόμη μία φορά το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας.

Συγκεκριμένα, ακολουθεί το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν για τη νέα τους αυτή δράση.

Δελτίο Τύπου

«Ο γύρος της Στερεάς Ελλάδας σε 50 ώρες για τους Γιατρούς του Κόσμου»

16-17-18 Μαρτίου 2012

 

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, τηρώντας για περισσότερα από 20 χρόνια πιστά τις αρχές τους, συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεργάζονται με τις Ελληνικές Λέσχες – Club των τετρακίνητων οχημάτων και μεταφέρουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας αυτή τη φορά στη Στερεά Ελλάδα.

Το 2011, βρεθήκαμε σε 90 απομακρυσμένα χωριά της Πίνδου. Το 2012, με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής προσφοράς και της βοήθειας στο συνάνθρωπο, οι Γιατροί του Κόσμου επισκέπτονται τη Στερεά Ελλάδα.

Οι Γιατροί του Κόσμου θα δώσουν το έναυσμα για τη συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία έπειτα θα διατεθούν για τη στήριξη και την ενίσχυση ευάλωτων οικογενειών και απόρων κατοίκων του εκάστοτε δήμου. Μετά την εντυπωσιακή ανταπόκριση στην έκκληση των Γιατρών του Κόσμου για τη συλλογή τροφίμων, η δράση αυτή σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας και να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες, που βρίσκονται εκτός του νομού Αττικής.

 

Πιο συγκεκριμένα: Θα οργανωθούν και θα λειτουργήσουν χώροι συγκέντρωσης τροφίμων από την Τετάρτη 14 Μαρτίου έως την εκδήλωση Παράδοσης – Παραλαβής, σε σημαντικές πόλεις της επαρχίας, σε συνεργασία με Δήμους και φορείς των τοπικών κοινωνιών. Οι προμήθειες που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν σε συνεργασία με τις κατά τόπους Υπηρεσίες Πρόνοιας σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες της ίδιας περιοχής από όπου συγκεντρώθηκαν.

 

Εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής των τροφίμων θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω πόλεις:

  • Π. Φάληρο – Πλ. Φλοίσβου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ): 19:00 (Παρασκευή 16/03)
  • Ασπρόπυργος: 19: 30 – 20:15 (Παρασκευή 16/03)
  • Δελφοί: 02:00 – 03:30 (Σάββατο 17/03)
  • Αγρίνιο: 15:00 – 16:30 (Σάββατο 17/03)
  • Καρπενήσι: 00:30 – 03:00 (Κυριακή 18/03)
  • Λαμία: 07:00 – 08:30 (Κυριακή 18/03)
  • Χαλκίδα: 16:00 – 17:30 (Κυριακή 18/03)
  • Ασπρόπυργος: 20:00 – 20:15 (Κυριακή 18/03)
  • Π. Φάληρο – Πλ. Φλοίσβου (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ): 21:00 (Κυριακή 18/03)

 

Η δράση των Γιατρών του Κόσμου θα διαρκέσει 50 ώρες και θα πραγματοποιηθεί με την βοήθεια 26 αυτοκίνητων 4×4, καλύπτοντας μια πορεία 1.160 χιλιομέτρων.

Καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής θα λειτουργεί το σύστημα itrack, το οποίο θα δίνει την δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να μπορεί να δει που βρίσκεται το κομβόι, μέσω του google earth.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

 

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.
Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:23