search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:56
MENU CLOSE

Χωρίς αλλαγές το νομοσχέδιο για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

08.04.2019 20:41
Boυλή: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για Πολιτική Προστασία - Θεσπίζεται προληπτική «ειδική κινητοποίηση»  - Media

 

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το νομοσχέδιο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου δεν υπάρχουν αλλαγές, συγκριτικά με τα όσα είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες εβδομάδες το υπουργείο για τη Γ’ λυκείου και την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Ακόμη, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις που καθορίζουν τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (εντάσσεται σε αυτό το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας), του Διεθνούς Πανεπιστημίου (εντάσσονται σε αυτό τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλονίκης), του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σημειώνεται, ότι το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μοιράζεται και εντάσσεται κατά το ήμισυ στο Πανεπιστήμιο Πατρών και κατά το ήμισυ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Επίσης, ιδρύεται το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης (μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα έρθει τις επόμενες ημέρες προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με στόχο την ψήφισή του πριν από το Πάσχα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:55