search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:01
MENU CLOSE

Το «Ηθικό Πλεονέκτημα» και οι σκοτεινές διαδρομές του…

09.04.2019 10:10
4706755.jpg

 

Πριν από λίγες μέρες, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, Μιχ. Καλογήρου σχετικά με την υπόθεση της Αν. Ξεπαπαδέα. Η ερώτηση επικεντρωνόταν σε μια από τις πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές  μιας ευρύτερης υπόθεσης μυστηρίου, με έντονα χαρακτηριστικά σκανδάλου που θα μπορούσε να εμπνεύσει μια επιτυχημένη σειρά στο Netflix, με τίτλο «Το Ηθικό Πλεονέκτημα και οι σκοτεινές διαδρομές του».

Συνήθως, αυτές οι σειρές διαφθοράς και παρακμής εμπνέονται από την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί η εξουσία και τις τυχοδιωκτικές ορέξεις που απελευθερώνει. Το σενάριο λίγο πολύ βασίζεται στη στερεότυπη ιδέα μιας ομάδας επαναστατών που αγανακτούν εναντίον του παλιού και διεφθαρμένου συστήματος. Ακολουθούν ανατροπές επί ανατροπών ώσπου η Επανάσταση να μείνει γυμνή και απογοητευτικά αποκαλυπτική!

Για να επανέλθουμε στην πεζή πραγματικότητα -αν όχι στην πεζοδρομιακή- ένα από τα πολλά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτή τη πολυεπίπεδη ιστορία που περιλαμβάνει ιδιώτες (και με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης), δημόσιες επιχειρήσεις αερίου, Συνεταιριστικές Τράπεζες με αριστερές κομματικές καταθέσεις (ο αριστερός συμβολισμός είναι προφανής), offshore εταιρείες, συμμαθητές, πολιτικά πρόσωπα υψηλού πολιτικού και ηθικού διαμετρήματος, περιπετειώδη ταξίδια στη Βενεζουέλα, σκοτεινές διαδρομές δεκάδων εκατομμυρίων, είναι και η κυρία Ξεπαπαδέα.  Μια δικηγόρος με μεγάλο φόρτο εργασίας – και από ότι φαίνεται, περιζήτητη.

Ενημερώνει λοιπόν ο κος Παπαθεοδώρου τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, κο Καλογήρου ότι «η κα Αν. Ξεπαπαδέα, πληρεξούσιος Δικηγόρος του Αρτ. Αρτεμίου, υπήρξε ταυτόχρονα διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Αναπληρωτή Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, στη συνέχεια ειδική συνεργάτης του και κατόπιν ορίσθηκε Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς».

Ταυτόχρονα, και πριν κλείσει ένα εικοσιτετράωρο από την ερώτηση, αποκαλύπτεται ότι, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και ΦΕΚ, η κα Ξεπαπαδέα είναι μέλος του Δ.Σ. ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρείας του πατέρα της, η οποία παίρνει δουλειές από το Δημόσιο μέχρι και σήμερα.

Πάντως, αντί απαντήσεως, ο κος Παπαθεοδώρου έμαθε ότι παραπέμπεται ο Ανδρέας Λοβέρδος – έτσι για να υπάρχει μια παράλληλη κινηματογραφική ανατροπή εντυπώσεων! Ωστόσο, οι πολλές ανατροπές εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους μοιραίου ατυχήματος…

(Η συνέχεια στο Netflix…)  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:01