search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:43
MENU CLOSE

Ραγκούσης: Η Προοδευτική Συμμαχία ήλθε για να μείνει – Δεξιό κόμμα το ΚΙΝΑΛ

09.04.2019 11:18
Ραγκούσης για Εύβοια: Η κυβέρνηση είπε συνειδητά ψέματα - Media

 

«Η Προοδευτική Συμμαχία ήλθε για να μείνει» δήλωσε, σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ1, ο πρώην υπουργός και μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ1 άσκησε σκληρή κριτική στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και διαφώνησε με την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα σε μείζονα θέματα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «εάν εγώ ήμουν πρόεδρος το κόμμα δεν θα έφερε το όνομα ΚΙΝΑΛ. Θα είχε ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και από μας, δεν θα είχαμε ποτέ χαρακτηρίσει τη Novartis σκευωρία και θα είχαμε συνεργαστεί με την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση Καμμένου».

Επίσης σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ένα δεξιό κόμμα το οποίο είναι έτοιμο να κάνει κυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη και δήλωσε:« Εγώ θα έκανα ό,τι κάνουν σήμερα οι Ευρωπαίοι Ευρωσοσιαλιστές, όχι αυτό που κάνει η κ. Γεννηματά».

Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης αποκήρυξε το χαρακτηρισμό ότι είναι «πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ» και υπογράμμισε: «Εγώ δεν είμαι πουλέν κανενός. Εγώ παίρνω την ευθύνη να λέω αυτά που πιστεύω. Είμαι ένας μέλος μιας προσπάθειας την οποία την πιστεύω και πάρα πολύ».

Με την ιδιότητα του πρώην υπουργού ο κ. Ραγκούσης μιλώντας για τον Δημόσιο Τομέα, υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση εκτίθεται όταν μιλάει για διόγκωση του δημόσιου τομέα, καθώς, όπως είπε, «ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν που ήταν το 2015» και συμπλήρωσε: «Αυτός που ξεκίνησε την αύξηση των συμβασιούχων ήταν ο κ Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης»

Αναφερόμενος στην κριτική που είχε ασκήσει στον Αλέξη Τσίπρα, στο παρελθόν, ο Γιάννης Ραγκούσης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν μπορεί να σταθεί αυτή η κριτική καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τη στάση του και την πολιτική του την διέψευσε.

Τέλος ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis υποστήριξε ότι «γυρίζει μπούμερανγκ σε αυτούς που τη χαρακτήρισαν σκευωρία» και συμπλήρωσε ότι «οι Μητσοτάκης και Γεννηματά διαπράττουν μέγα ολίσθημα όταν μιλούν για σκευωρία. Και όσοι επιμένουν από χθες, διαπράττουν υπονόμευση του κράτους δικαίου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03