search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:52
MENU CLOSE

Στη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Μακρή

09.04.2019 11:25
Στη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Μακρή - Media

 

Αρνήθηκε την κατηγορία για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιάννη Μακρή ο 31χρονος Βούλγαρος κατηγορούμενος της υπόθεσης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον της ανακρίτριας η οποία διήρκεσε μόλις μιάμιση ώρα.

Ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι τον έκριναν προφυλακιστέο.

Ο ίδιος πάντως σύμφωνα με το protothema να υποστήριξε πως δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον επιχειρηματία και πως ο λόγος που ήρθε στην Ελλάδα ήταν να κάνει διακοπές. «Γιατί μου αρέσει να κάνω διακοπές στην Ελλάδα και γιατί θα ήθελα να ανοίξω μια επιχείρηση. Έχω ήδη δύο επιχειρήσεις στον Καναδά, η μία ασχολείται με tatoo, οι οποίες μου παρέχουν οικονομικά οφέλη» φέρεται να υποστήριξε.

Ωστόσο, φίλος του ελληνοαυστραλού επιχειρηματία φέρεται να έχει καταθέσει στις αρχές ότι μέρες πριν από τη δολοφονία, την ώρα που βρισκόταν μαζί με τον Γ. Μακρή σε ένα κατάστημα στη Γλυφάδα, ο επιχειρηματίας του έδειξε δύο άνδρες λέγοντάς του ότι τον κοιτούσαν επίμονα. Μάλιστα, όταν κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία, αναγνώρισε τον έναν από τους δύο στο πρόσωπο του κατηγορουμένου.

Σε ό,τι αφορά στα αυτοκίνητα που άλλαξε ο κατηγορούμενος μέχρι τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή, ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε τα εξής κατά την απολογία του:

«Το ένα από τα 3 οχήματα το άλλαξα τον Οκτώβριο γιατί ήταν μικρό και επειδή ήμουν μεγαλόσωμος δεν με χωρούσε. Το δεύτερο αυτοκίνητο μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενα στη Γλυφάδα. Αυτός που το έσπασε μου πήρε κι όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχα στο αυτοκίνητο. Όλα τα αυτοκίνητα τα είχα νοικιάσει στο όνομά μου όπως και το τηλέφωνο που έχω.

Τέλος, ο 31χρονος φέρεται να αρνήθηκε ότι είναι ο άνδρας που απεικονίζεται να πυροβολεί τον Γιάννη Μακρή τέσσερις φορές εν ψυχρώ.

«Δεν έχουμε τον ίδιο σωματότυπο. Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο από το βράδυ της Δευτέρας, μετά την παραίτηση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, δήλωσε:

«Εμείς αναλάβαμε την υπεράσπισή του χθες βράδυ. Δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για την αξιολόγηση του υλικού μιας ογκωδέστατης δικογραφίας. Ο κατηγορούμενος απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις, αρνείται την κατηγορία κι επιφυλασσόμαστε αφού ολοκληρώσουμε τη μελέτη όλων των εγγράφων της δικογραφίας να υποβάλλουμε λεπτομερέστατο υπόμνημα στην ανακρίτρια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:51