search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:03
MENU CLOSE

‘Ένταση στις φυλακές Αυλώνα: Αρνούνται να μπουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι

09.04.2019 15:41

 

Λίγο πριν τις 4 Αλβανοί και Αλγερινοί κρατούμενοι, στον πρώτο και δεύτερο όροφο της φυλακής αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους.

Αιτία στάθηκε η κόντρα που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ του, για το ποια εκ των δύο ομάδων θα αποκτήσει τον έλεγχο στη φυλακή και έχει πάρει διαστάσεις με μαχαιρώματα μεταξύ κρατουμένων, ξυλοδαρμούς και επιθέσεις σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ευτυχώς, την Τρίτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν έγκαιρα ότι μια ομάδα Αλβανών στον πρώτο όροφο του κτιρίου επιχείρησε να ανεβεί στον δεύτερο όροφο, όπου κρατούνται οι Αλγερινοί, για να “λύσουν τις διαφορές τους.

Οι φύλακες πρόλαβαν να κλειδώσουν την εσωτερική πόρτα, μεταξύ των δύο ορόφων. Αυτό προκάλεσε την οργή τον Αλβανών κρατουμένων, οι οποίοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά. Λίγη ώρα αργότερα, τους μιμήθηκαν και οι Αλγερινοί, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος. Εν τέλει, κλήθηκε η εξωτερική φρουρά των φυλακών Αυλώνα που κατόρθωσε να οδηγήσει τους τροφίμους στα κελιά τους, πριν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο των σωφρονιστικών.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δεν απειλήθηκε ο διευθυντής του Λυκείου

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο κατάστημα κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε σήμερα ως «πόλεμος» και ως «γενικευμένη εξέγερση».

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι «κάποιοι μάλιστα εφηύραν μέχρι και ‘απειλή με μαχαίρι’ στον διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε».

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει, ότι «το αφήγημα του ‘χάους των φυλακών’ που αναπαράγουν πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι, έχει πλέον γίνει μαύρη προπαγάνδα και καλό είναι όσοι τρέφονται ή προσδοκούν οφέλη απ’ αυτήν, να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την επανάληψή της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:03