search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:28
MENU CLOSE

Μεγάλα ονόματα στο φεστιβάλ τζαζ του Μοντρέ (Photos)

09.04.2019 16:00
Μεγάλα ονόματα στο φεστιβάλ τζαζ του Μοντρέ (Photos) - Media

 

Εκτός από τον ‘Ελτον Τζον, την Τζόαν Μπαέζ και την Ανίτα Μπέικερ που κάνουν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους, το 53ο φεστιβάλ τζαζ του Μοντρέ, που θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, θα προκαλέσει και άλλους της μουσικής όπως ο Στινγκ, η Τζάνετ Τζάκσον, ο Κουίνσι Τζόουνς και η Λορίν Χιλ.

“Θα έχουμε ένα ντεφιλέ σπουδαίων προσωπικοτήτων, πραγματικών μύθων, καλλιτεχνών που άντεξαν στον χρόνο και άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία της μουσικής, ο καθένας στον τομέα του και στο στιλ του”, δήλωσε ο Ματιέ Ζατόν, διευθυντής αυτής της μεγάλης πολιτιστικής διοργάνωσης που δημιουργήθηκε το 1967.

Ανίτα Μπέικερ

Τρεις καλλιτέχνες θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους: ο Βρετανός ‘Ελτον Τζον (29 Ιουνίου), η Αμερικανίδα Τζόαν Μπαέζ (3 Ιουλίου) και η ερμηνεύτρια του “Sweet Love”, η τραγουδίστρια της R&B Αμερικανίδα Ανίτα Μπέικερ (10 Ιουλίου).

Η γυναικεία πινελιά θα συμπληρωθεί από την πρώην τραγουδίστρια των Fugees, Λορίν Χιλ και από την εμφάνιση επίσης στη μεγάλη αίθουσα του αμφιθεάτρου Στραβίνσκι, των Lizzo και Τζανέλ Μονέι ως ένα αφιέρωμα στον μέντορά τους, Πρινς.

Το 2010 ο Πρινς που διατηρούσε πολύ στενή σχέση με το φεστιβάλ, “παρείσφρησε incognito στα παρασκήνια για να παρακολουθήσει την πρώτη παράσταση της Τζανέλ Μονέι στο Μοντρέ” διηγείται ο Ζατόν.

Η Τζάνετ Τζάκσον

Η Αμερικανίδα από τη Φιλαδέλφεια Μέλοντι Γκάρντοτ θα εγκαταλείψει τη μεγάλη σκηνή για να τραγουδήσει και να παίξει τζαζ στο Club του φεστιβάλ, όπως ακριβώς ο θρυλικός πιανίστας με τα 22 μουσικά βραβεία Γκράμι Τσικ Κορία, με το άλμπουμ του “Spanish Heart Band” ή ο Νεοϋορκέζος Μπόμπι Μακ Φέριν, που μετέχει στο Μοντρέ για 12η φορά.

Η Ρίτα Όρα

Ο Βρετανός Τζο Τζάκσον, που γιορτάζει 40 χρόνια καριέρας, θα διασκευάσει στο Μοντρέ πέντε από τα πιο δημοφιλή κομμάτια του άλμπουμ, όπως το “Night and Day” και το τραγούδι του “Steppin’ Out”.

Ο Στινγκ

Ο Ματιέ Ζατόν “ονειρευόταν” επίσης να παρουσιάσει το αμερικανικό συγκρότημα Bon Iver, που θα παίξει στις 7 Ιουλίου, και είναι “περήφανος” που θα παρουσιάσει στο Stravinski τον ‘Αγγλο Rag ‘N’ Bone Man, τον ερμηνευτή του “Human”, ο οποίος έγινε γνωστός το 2016 στο 50ό Φεστιβάλ του Montreux Jazz.

Η Τζόαν Μπαέζ

Ο Rag ‘N’ Bone Man

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:27