26/02/2020 07:07:46

Θεοδωράκης: Εκλογικό τέχνασμα του Τσίπρα η «προοδευτική συμμαχία» (Video)

Θεοδωράκης: Εκλογικό τέχνασμα του Τσίπρα η «προοδευτική συμμαχία» (Video) - Media

 

«Aν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis, θα νομίζει πως ζει σε άλλη χώρα», επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λάρισα, ζητώντας από τα κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να σταματήσουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει ακόμα και τον κ. Πικραμμένο, που ανέλαβε πρωθυπουργός για ένα μήνα σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα, ενώ η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα με τη φαρμακευτική δαπάνη» τόνισε και πρόσθεσε ότι «προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν, αλλά όχι με μικροπολιτικές λογικές».

Για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και το ποσοστό που εκτιμά ότι θα συγκεντρώσει το Ποτάμι στις ευρωεκλογές, ισχυρίστηκε πως «αν η αποχή είναι τεράστια και ψηφίσουν πάλι μόνο οι κομματικοί στρατοί, το ποσοστό μας θα είναι συμπιεσμένο. Αν ο κόσμος σηκωθεί από τον καναπέ και ψηφίσει, το Ποτάμι θα ξεπεράσει τον στόχο του 5%».
 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το Ποτάμι απευθύνεται σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που το ακούει με προσοχή και στους αναποφάσιστους που έχουν απογοητευτεί από τις ιδεοληψίες, τους λαϊκισμούς και τις συντηρητικές επιλογές της Δεξιάς και της Αριστεράς.
 

Μιλώντας για την «Προοδευτική Συμμαχία», υποστήριξε ότι «πρόκειται για ένα εκλογικό τέχνασμα». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Εμείς δεν μετέχουμε στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ξεγελάσει τους πολίτες με μία νέα θεωρία. Δεν μετέχουμε ούτε στα δεξιά μέτωπα. Δεν πιστεύουμε ότι η λύση βρίσκεται στην επιστροφή στους υπουργούς του παρελθόντος. Είμαστε παρόντες με τη δική μας πρόταση».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στους τρεις λόγους για τους οποίους οι πολίτες θα στηρίξουν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές: Το ψηφοδέλτιο που αποτελείται από ανθρώπους που εκφράζουν τις ζωντανές δυνάμεις της χώρας, η πρόταση για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης που συμπίπτει με εκείνη του Προέδρου Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση και τρίτον, το γεγονός ότι είναι ένα Κίνημα που τολμάει να παίρνει αποφάσεις μακριά από το κομματικό συμφέρον, με γνώμονα μόνο το πατριωτικό. «Τολμάμε αυτά που δεν τολμούν τα κόμματα εξουσίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.