search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:11
MENU CLOSE

Στη φυλακή χρυσαυγίτης της Χίου μετά από τρίτη καταδικαστική απόφαση για ρατσιστικές επιθέσεις

09.04.2019 18:14
Στη φυλακή χρυσαυγίτης της Χίου μετά από τρίτη καταδικαστική απόφαση για ρατσιστικές επιθέσεις - Media

 

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή και την έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, καταδικάστηκε από το μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου γνωστός χρυσαυγίτης του νησιού, που ισχυρίστηκε πως δεν ανήκει πλέον στη νεοναζιστική οργάνωση, κατηγορούμενος για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών της πράξης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς επιτέθηκε σε νοσηλευτή την ώρα που εκείνος συντόνιζε την επιχείρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, αλλοδαπών αιτουμένων άσυλο που είχαν τραυματιστεί στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, μετά από επίθεση ακροδεξιών στις 6 Ιουνίου του 2016.

Σημειώνεται ότι ο καταδικασθείς δεν είναι η πρώτη φορά που δικάζεται και καταδικάζεται για επιθέσεις. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει καταδικασθεί άλλες δυο φορές σε ανάλογες ποινές, για επιθέσεις εναντίον προσφύγων και δημοσιογράφων. Μάλιστα, η μια από τις καταδίκες του σε 18 μήνες φυλάκιση, και πάλι με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών, αυτή της επίθεσης σε βάρος προσφύγων, εκδικάζεται κατ’ έφεση μεθαύριο.

Στην απολογία του, ο καταδικασθείς αρνήθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ για τις φωτογραφίες που επιδείχθηκαν στο δικαστήριο αποδεικνύοντας δράση του στο πλαίσιο της οργάνωσης, δήλωσε ότι περίπου το 2012 συμμετείχε σε κάποιες δράσεις και ανέβαινε στα γραφεία της οργάνωσης στη Χίο, αλλά πλέον δεν τον εκφράζουν οι θέσεις της.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18