search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:52
MENU CLOSE

Πρώτη φορά χιόνια, μήνα Απρίλιο, στο Καϊμακτσαλάν

10.04.2019 06:00
Πρώτη φορά χιόνια, μήνα Απρίλιο, στο Καϊμακτσαλάν - Media

 

Ενα πρωτοφανές φαινόμενο σημειώθηκε στο Καϊμακτσαλάν την Τρίτη, καθώς σύμφωνα με τους υπευθύνους του χιονοδρομικού κέντρου έπεσε χιόνι για πρώτη φορά τον μήνα Απρίλιο!

Λόγω των δυνατών ανέμων το φαινόμενο εξελίχθηκε σε χιονοθύελλα, με συνέπεια η διοίκηση του χιονοδρομικού κέντρου να αποφασίσει να σταματήσει τη λειτουργία του, προληπτικά.

«Είχαμε χθες (σ.σ. Τρίτη) ένα φαινόμενο χιονόπτωσης στα 2.050 μέτρα και πάνω συνοδευόμενη, βέβαια, από δυνατούς ανέμους. Θεωρήσαμε κρίσιμο να κρατήσουμε το κέντρο κλειστό, για προληπτικούς λόγους αλλά και για πρακτικούς, καθώς και εμείς φύγαμε από το χιονοδρομικό συνοδεία εκχιονιστικού» ανέφερε μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας – Καϊμακτσαλάν Θάνος Παναγιωτόπουλος.

Οπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος «στα έξι χρόνια που, τουλάχιστον, είμαι εδώ, χιονόπτωση τον μήνα Απρίλιο δεν είχαμε δει. Διατήρηση χιονιού ναι, χιονόπτωση όχι».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του χιονοδρομικού, το κέντρο κάθε χρόνο παραμένει ανοικτό, συνήθως, μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Μετά τη σφοδρή χιονόπτωση, ωστόσο, οι ημερομηνίες πιθανώς να τροποποιηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το ασυνήθιστο φαινόμενο στο Καϊμακτσαλάν θα συνεχιστεί καθώς θα ρίξει χιόνια και τις προσεχείς ημέρες.

Στον παρακάτω πίνακα είναι η πρόβλεψη του meteo.gr για το διήμερο της Παρασκευής και του Σαββάτου για το Καϊμακτσαλάν:

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:51