search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Ένωση Εισαγγελέων για τις επικρίσεις λόγω Novartis: «Δεν εξυπηρετούμε πολιτικές σκοπιμότητες»

10.04.2019 07:49
Την άμεση απόσυρση του Ποινικού Κώδικα ζητάει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος	 - Media

 

Έντονα αντέδρασε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε προσβλητικές, όπως αναφέρει, τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων κατά εισαγγελικών λειτουργών που διαβίβασαν στη Βουλή τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis. Όσοι χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς επίορκους διαπράττουν το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, τονίζουν, επισημαίνοντας ότι οι εισαγγελείς ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον και δεν εξυπηρετούν πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ε.Ε.Ε. αναφέρει:

«Με αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων που προσβλητικά στρέφονται κατά των εισαγγελικών λειτουργών που διαβίβασαν στη Βουλή με τη νόμιμη διαδικασία και προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων τη σχετική δικογραφία που αφορά την υπόθεση NOVARTIS, χαρακτηρίζοντάς τους επίορκους, διαπράττοντες το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει για άλλη μια φορά ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον υπό αντίξοες συνθήκες, με πλήρη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, μοναδικό γνώμονα δε των εκάστοτε χειρισμών τους επί εκκρεμών υποθέσεων αποτελεί η συλλογή και αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων προς το σκοπό της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας και ουχί η εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων ως ατυχώς, αβασανίστως και επικινδύνως για τη δημοκρατία τους καταλογίζεται».

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι δεν έχει «καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει», ενώ μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι «είναι στημένη υπόθεση από την κυβέρνηση, με εμπλοκή δικαστικών».

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου είχε τονίσει: «Υποκριτικά, τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιφυλάσσουν στον εαυτό τους την ευχέρεια να παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές που στο πλαίσιο των καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικονομικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εμφανιστούν ως θύματα, διαμαρτυρόμενα για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από την πλευρά της κυβέρνησης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43