search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:52
MENU CLOSE

Μιχάλης Γουλανδρης: Οι τράπεζες βγάζουν στο «σφυρί» ακίνητα – φιλέτα του άλλοτε κραταιού εφοπλιστή

10.04.2019 09:48
Μιχάλης Γουλανδρης: Οι τράπεζες βγάζουν στο «σφυρί» ακίνητα - φιλέτα του άλλοτε κραταιού εφοπλιστή - Media

 

Είναι ένα όμορφο καλοκαιρινό βράδυ του 2007 και στην πλαζ του «Αστέρα» Βουλιαγμένης ο Λάκης Λαζόπουλος κάνει πάρτυ για το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

Οι καλεσμένοι του είναι από όλους τους χώρους, ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Γουλανδρής. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο εφοπλιστής εκείνη την περίοδο βιώνει μια οικονομική άνθηση και έχει αρχίσει να επενδύει στον χώρο του real estate, ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία. Εχοντας αποκομίσει 24 εκατ. ευρώ από την πώληση της Π & Κ χρηματιστηριακής στην Εθνική Τράπεζα πριν από έναν χρόνο, ο Μιχάλης Γουλανδρής εντρυφεί στην αγορά ακριβών ακινήτων ανάμεσα στην Ηρώδου Αττικού και τη Βασιλέως Γεωργίου.
Επενδύει πάνω από 16 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν τότε στις παρυφές του Κολωνακίου, ευελπιστώντας ότι αργά ή γρήγορα θα πουλήσει με κέρδος. Το μόνο που δεν είχε υπολογίσει ήταν η κρίση που ερχόταν αργά αλλά σταθερά να χτυπήσει την πόρτα τόσο της χώρας όσο και τη δική του.
 

Σύμφωνα με το protothema.gr, όταν ξέσπασε, ο Μιχάλης Γουλανδρής είχε την ευχέρεια να κινείται με την ίδια άνεση στους γνώριμους κύκλους του και την οικονομική ευμάρεια για τον τρόπο ζωής στον οποίο ήταν μαθημένος. Μόνο που η κρίση στον χώρο του real estate γιγαντώθηκε τα επόμενα χρόνια και διαμερίσματα που είχε αποκτήσει παρέμεναν απούλητα, αφού υπήρχαν μεν ενδιαφερόμενοι, δεν ήθελαν όμως καταβάλουν το αντίστοιχο τίμημα. Οι υποψήφιοι αγοραστές επιθυμούσαν να αγοράσουν όσο πιο φθηνά μπορούσαν ένα διαμέρισμα σε έναν από τους πλέον ακριβούς δρόμους της Αθήνας και ο εφοπλιστής προτίμησε να μην πουλήσει, αλλά να περιμένει ανάκαμψη της αγοράς. Οι δανειακές του υποχρεώσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αυξάνονταν όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα το όνομά του να προστεθεί στον κατάλογο των επωνύμων που βλέπουν την περιουσία τους ναβγαίνει στο σφυρί.

Το «Beluga» και οι πλειστηριασμοί

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Μιχάλης Γουλανδρής, ένας ευφυής άνθρωπος, ίσως καταφέρει να βρει μια λύση και να αναστείλει τους πλειστηριασμούς των τεσσάρων κατοικιών του. Πριν από περίπου 7 χρόνια, όταν η κρίση φούντωνε, πούλησε την εντυπωσιακή θαλαμηγό του. Το «Beluga», μήκους 35 μέτρων, ήταν το προσωπικό του καταφύγιο, ενίοτε και το γραφείο αφού λατρεύει τη θάλασσα. Με αυτό γύρναγε τα καλοκαίρια τις Κυκλάδες και το Ιόνιο, φιλοξενώντας συχνά φίλους που απολάμβαναν τη φιλοξενία του και τις ανέσεις του σκάφους που μπορούσε να φιλοξενήσει έως δώδεκα άτομα. Τελικά, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2012, η θαλαμηγός πουλήθηκε για 3,4 εκατ. ευρώ σε Σαουδάραβα επιχειρηματία. Το deal έκλεισε στο Μονακό.


 

Αντιθέτως, όμως, τα τέσσερα διαμερίσματα-«φιλέτα» επί της Βασιλέως Γεωργίου Β’ δεν κατάφεραν να βρουν νέους ιδιοκτήτες και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πλειστηριάζονται για χρέη 15,5 εκατ. ευρώ σε δύο τράπεζες. Ολα βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία. Το πιο ακριβό είναι μια κατοικία 700 τ.μ. που προέκυψε από την ένωση του τρίτου και του τέταρτου ορόφου. Η τιμή της πρώτης προσφοράς για το συγκεκριμένο διαμέρισμα με βάση την εμπορική του αξία είναι 9,150 εκατ. ευρώ, ποσό που φαντάζει εξωπραγματικό στην Ελλάδα της κρίσης. Το επόμενο διαμέρισμα επιφάνειας 390 τ.μ. βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας και η τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό ορίστηκε στα 4,875 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν στη λίστα άλλα δύο διαμερίσματα, το πρώτο έκτασης 134 τ.μ. στο ισόγειο και το δεύτερο 166 τ.μ. στον τρίτο όροφο με τιμές εκκίνησης 735.000 και 765.000 ευρώ αντίστοιχα. Η συνολική τους αξία, δηλαδή, ορίστηκε στα 15,5 εκατ. ευρώ και στις 25 Σεπτεμβρίου θα γίνει γνωστό αν τελικά θα πουληθούν ή αν ο πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:52