search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:47
MENU CLOSE

Ηλιούπολη: Έφυγε ο κάδος και τσάκισε τα δάχτυλα εργαζόμενης στην καθαριότητα

10.04.2019 12:24
Ηλιούπολη: Έφυγε ο κάδος και τσάκισε τα δάχτυλα εργαζόμενης στην καθαριότητα - Media

 

Ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην Ηλιούπολη, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης. Σύμφωνα με την καταγγελία, έφυγε ο κάδος ανακύκλωσης από τον μηχανισμό ανύψωσης και τσάκισε τα δάκτυλα εργαζόμενης στην καθαριότητα.

Αναλυτικά, η καταγγελία του Σωματείου:

«Ένα ακόμη εργατικό «ατύχημα» στο Δήμο Ηλιούπολης συνέβη σήμερα το πρωί κατά την ώρα της αποκομιδής του προγράμματος ανακύκλωσης.

Έφυγε ο κάδος από τον μηχανισμό ανύψωσης και τσάκισε τα δάκτυλα της συναδέλφισσας (παρατασιούχας), κάτι το οποίο έχει ξαναγίνει σε άλλους εργαζόμενους με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Το νέο αυτό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών “εργατικών – ατυχημάτων” που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Ηλιούπολης αλλά και ολόκληρης της χώρας

Η συχνότητα τους εκτός από ανησυχητική είναι και απόρροια της εντατικοποίησης , της έλλειψης προσωπικού, (μαζεύουν 500 κάδους την ημέρα) και της υποτίμησης της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, στη λογική του κόστους, που όταν δεν θρηνούμε θύματα, οι εργαζόμενοι σακατεύονται στην ανάγκη να βγει το μεροκάματο, με ελλιπέστατες τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Ας μας απαντήσουν η δημοτική αρχή και η υπηρεσία γιατί δεν έχουν παρθεί μέτρα, ενώ είχε καταγγελθεί το πρόβλημα με το μηχανισμό του συγκεκριμένου απορριμματοφόρου καθώς και των προβληματικών κάδων, ώστε οι συνάδελφοι να βγαίνουν για το μεροκάματο ασφαλής.

Από την άλλη έχουμε και την κυβέρνηση που σχεδιάζει την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος σε αυτές τις επικίνδυνες υπηρεσίες.

Η Δημοτική αρχή στηρίζει την πολιτική αντίληψη και πρακτική της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ), όπως και των προηγούμενων Κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Εκφράζουμε στη συνάδελφο μας γρήγορη ανάρρωση και ζητούμε εδώ και τώρα από τη Δημοτική Αρχή, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, πριν θρηνήσουμε θύματα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν για ασφαλείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας».

 

Πηγή: Ηλιούπολη Για Όλους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:45