search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:49
MENU CLOSE

Η Βενεζουέλα «καταβροχθίζει» τον χρυσό της

10.04.2019 13:26
Η Βενεζουέλα «καταβροχθίζει» τον χρυσό της - Media

 

Περίπου οκτώ τόνους χρυσού φέρεται να απέσυρε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας από τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας, με σκοπό να τους πωλήσει, εν μέσω της πίεσης που ασκείται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Αυτό υποστήριξε το Reuters σε ρεπορτάζ του, που επικαλείται μάλιστα πηγή, που υποστηρίζει ότι τα συνολικά αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας ανέρχονται σε 100 τόνους, με την αξία τους να αγγίζει τα 4 δισ. δολ..

Τον Ιανουάριο, είχαν αποσυρθεί περίπου 30 τόνοι, προκειμένου να καλύπτονται οι εισαγωγές βασικών εμπορευμάτων και τον Φεβρουάριο, άλλοι οκτώ.

Σύμφωνα με βουλευτή που υποστηρίζει τον Χουάν Γκουάιδο, στη διάρκεια της εν λόγω επιχείρησης, στην τράπεζα βρίσκονταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και «ματέφερεαν τον χρυσό, την ώρα που η κεντρική τράπεζα βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως είπε ο ίδιος ακόμη, ο χρυσός θα μπορούσε να πωληθεί στο εξωτερικό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:48