search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:24
MENU CLOSE

Ξανά στην κορυφή το «Ελ. Βενιζέλος»: Άφησε πίσω του Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη, Μόναχο και Μόσχα

10.04.2019 13:29
Ξανά στην κορυφή το «Ελ. Βενιζέλος»: Άφησε πίσω του Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη, Μόναχο και Μόσχα - Media

 

Την πρώτη θέση στην κατηγορία των +20 εκατ. επιβατών, κατέκτησε και πάλι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών «ROUTES Europe 2019», που πραγματοποιήθηκε στο Ανόβερο.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών την πρωτιά στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των +20 εκατ. επιβατών, ξεπερνώντας ανταγωνισμό αεροδρομίων από το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και τη Ρωσία.

Τα βραβεία Routes είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς η ψήφος και η διαδικασία απόφασης ανήκουν αποκλειστικά στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιβραβεύουν την αριστεία στην αεροπορική ανάπτυξη παγκοσμίως.

Στην ίδια κατηγορία με το αεροδρόμιο της Αθήνας, υποψήφια για διάκριση ήταν τα αεροδρόμια των Βρυξελλών (το οποίο πήρε το δεύτερο βραβείο), της Κοπεγχάγης, του Μονάχου, του Όσλο (Gardermoen) και της Μόσχας (Vnukovo).

Η φετινή υποψηφιότητα της Αθήνας απέσπασε το εγκώμιο των αεροπορικών εταιρειών-κριτών, εστιάζοντας ειδικά στην εντυπωσιακή ανάπτυξη (+11%) της επιβατικής κίνησης το 2018, με περισσότερους από 24,1 εκατ. επιβάτες.

Παράλληλα, ο κόμβος της Αθήνας προσέλκυσε 62 νέα δρομολόγια τη χρονιά που πέρασε και καλωσόρισε 4 νέες αεροπορικές εταιρείες. Επίσης, βάσεις στην Αθήνα δημιούργησαν η Volotea και η Ellinair, ενώ η Ryanair ξεκίνησε 21 συνδέσεις και η AEGEAN 15 νέα δρομολόγια, ενώ 13 εταιρείες αύξησαν τη δραστηριότητά τους σε 34 δρομολόγια.

Ξεχωριστό έπαινο απέσπασε το βραβευμένο Σχήμα Κινήτρων του ΔΑΑ, το οποίο συμπεριλαμβάνει 13 διαφορετικές κατηγορίες και, όπως τονίσθηκε, «καλύπτει κάθε πιθανή αναπτυξιακή προσπάθεια από εταιρείες Βάσης, χαμηλού κόστους, ή παραδοσιακές».

«Η σπουδαία πρώτη θέση στα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά βραβεία Routes Europe μας δίνει πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Κυρίως, γιατί είναι μια διάκριση που προέρχεται από την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών, που αφενός αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα της ομάδας μας, αρχικά ως προς τις ενέργειές μας που έγιναν για την προσέλκυσή τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας, και αφετέρου, για τις δράσεις που γίνονται διαρκώς ώστε η παρουσία τους να αναπτύσσεται συνεχώς και με επιτυχία», δήλωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες γιατί με τη δική τους δέσμευση, αφοσίωση και επαγγελματισμό « φτάσαμε στη σημαντική αυτή και δίκαιη διάκριση. Μια πραγματικά ομαδική προσπάθεια».

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:24