search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:49
MENU CLOSE

Ο αντίπαλος του Νετανιάχου παραδέχτηκε την ήττα του – «Θα κάνουμε τη ζωή του Λικούντ κόλαση»

10.04.2019 17:07
Ο αντίπαλος του Νετανιάχου παραδέχτηκε την ήττα του - «Θα κάνουμε τη ζωή του Λικούντ κόλαση» - Media

 

Το κεντροδεξιό κόμμα Γαλάζιο-Λευκό, ο κυριότερος αντίπαλος του Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στις βουλευτικές εκλογές της Τρίτης στο Ισράηλ, παραδέχτηκε σήμερα την ήττα του.

“Δεν κερδίσαμε σε αυτόν τον γύρο. Θα κάνουμε κόλαση τη ζωή του Λικούντ ως αντιπολίτευση” ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υψηλόβαθμο στέλεχος του Γαλάζιου-Λευκού, Γιαΐρ Λάπιντ, σε μια δήλωσή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα επίσημα, τελικά αποτελέσματα, ο Νετανιάχου φαίνεται ότι θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τα μικρότερα συντηρητικά και θρησκευτικά κόμματα, εξασφαλίζοντας έτσι μια πέμπτη συνεχόμενη θητεία στην πρωθυπουργία. Το Λικούντ και το Γαλάζιο-Λευκό του Μπένι Γκαντζ εξασφάλισαν τον ίδιο αριθμό εδρών στην Κνεσέτ.

Πανηγυρίζει ο Τραμπ – Βλέπει… ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ, που φέρουν νικητή τον “φίλο” του, τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αυξάνουν τις πιθανότητες για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, εκτίμησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

“Πιστεύω ότι έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουμε (την ειρήνη) τώρα που ο Μπίμπι κέρδισε”, είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ αναφερόταν στο ειρηνευτικό σχέδιο που εκπονούν οι συνεργάτες του από την ανάληψη των καθηκόντων του, το περιεχόμενο του οποίου έχει τηρηθεί μυστικό.

“Θέλω να συγχαρώ τον Μπίμπι Νετανιάχου (…) Είναι ίσως λίγο νωρίς, αλλά προφανώς κέρδισε”, συνέχισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον “φανταστικό σύμμαχο” και “φίλο”.

“Το γεγονός ότι ο Μπίμπι κέρδισε… Πιστεύω ότι θα δούμε να συμβαίνουν πράγματα όσον αφορά την ειρήνη”, πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να παρουσιάσει σύντομα το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο. “Δεν έδωσα ποτέ υποσχέσεις αλλά όλος ο κόσμος έλεγε ότι ήταν αδύνατον να πετύχουμε την ειρήνη στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Πιστεύω ότι έχουμε μια ευκαιρία”, υποστήριξε ο πρόεδρος.

Με βάση τις προβλέψεις των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, που βασίζονται στην καταμέτρηση του 97% των ψήφων, το Λικούντ, το κόμμα του Νετανιάχου, κερδίζει 35 έδρες στην Κνεσέτ, όσες και το κεντροδεξιό κόμμα Γαλάζιο-Λευκό του Μπένι Γκαντζ. Όμως ο Νετανιάχου φαίνεται ότι εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με 65 έδρες, χάρη στα μικρότερα συντηρητικά και θρησκευτικά κόμματα.

Ο τελευταίος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων κατέρρευσε το 2014.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:49