search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:18
MENU CLOSE

Επισκέφθηκαν την «Ελπίδα» ο Αρχιεπίσκοπος Κ. Αμερικής και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

10.04.2019 17:28
Επισκέφθηκαν την «Ελπίδα» ο Αρχιεπίσκοπος Κ. Αμερικής και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος - Media

 

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κεντρικής Αμερικής Αθηναγόρας και ο ψυχίατρος Δρ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τους υποδέχθηκε, όπως και ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας, μαζί με μέλη των ΔΣ των Σωματείων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κεντρικής Αμερικής για την συγκινητική του πρωτοβουλία να επισκεφθεί τα παιδιά της Μονάδας, τονίζοντας την σημασία που έχει η συμπαράσταση της Εκκλησίας και της απανταχού ελληνικής ομογένειας στο έργο της «Ελπίδας».

«Η στήριξη του έργου μας από την Εκκλησία, η οποία διαχρονικά στέκεται στο πλευρό μας με κάθε τρόπο αγκαλιάζοντας το έργο μας, έχει για εμάς ιδιαίτερη αξία. Πολύτιμος σύμμαχός μας, όμως, και αρωγός στο έργο μας είναι πάντοτε και η ελληνική ομογένεια, η οποία αποτελεί για όλους μας μια ακόμα Ελλάδα με αστείρευτη αγάπη για την πατρίδα και διάθεση προσφοράς που ξεπερνά τα σύνορα. Γνωρίζω πολύ καλά την αγάπη σας για τα παιδιά, την ξεχωριστή σας ευαισθησία, όπως γνωρίζω καλά και την μεγάλη σας αφοσίωση στα καθήκοντα του Αρχιεπισκόπου Κεντρικής Αμερικής. Ο μεγάλος σας αγώνας για να φτάσει παντού το μήνυμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας για αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά στον συνάνθρωπο είναι συγκινητικός» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη, που στη συνέχεια του απένειμε τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «Ελπίδα» και ύστερα τοποθέτησαν μαζί στον «Τοίχο των Αστεριών της Ελπίδας» το αστέρι της «Αρχιεπισκοπής Κεντρικής Αμερικής».

«Το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη είναι ένα έργο αγάπης, ένα έργο που κάνουν οι άγγελοι και αυτό που βλέπω σήμερα εδώ πραγματικά με συγκινεί. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τον εαυτό τους για τον συνάνθρωπο και θέλω να ξέρετε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε στο πλευρό σας» τόνισε από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος.

Συγκινημένη από την παρουσία του κύριου Κυμπουρόπουλου αλλά και με τον διαρκή αγώνα ζωή του, η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε με θερμά λόγια για τον νικητή της ζωής! «Είναι πάρα πολλά χρόνια που παρακολουθώ τη ζωή του, τις αξίες που έχει, τον αγώνα του για να επιτύχει. Κατάφερε ξεπερνώντας εμπόδια και καταβάλλοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια να είναι σήμερα ένας μεγάλος επιστήμονας για τον οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη που θέλοντας να τιμήσει τον κύριο Κυμπουρόπουλο, του απένειμε τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ενώ προσέφερε το Μετάλλιο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην μητέρα του Στέλιου, Μιρέλλα, η οποία ακούραστα στέκεται στο πλευρό του!

Ο κύριος Κυμπουρόπουλος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη, τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου της «Ελπίδας»: «Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ κυρίως επειδή παρατηρώ ότι το έργο που επιτελείται εδώ δεν είναι μόνο ιατρικό. Νοιάζεστε για την ψυχή των παιδιών και αυτό είναι πραγματικά πολύ σπουδαίο. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω κι εγώ μέσα από την επιστήμη μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Βαρδινογιάννη στέκεται εδώ και πολλά χρόνια στο πλευρό του Στέλιου, στηρίζοντας κάθε του προσπάθεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:16