search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:23
MENU CLOSE

Απότομη κλιμάκωση στη Λιβύη: «Καταρρίψαμε αεροπλάνο της κυβέρνησης» λέει ο στρατός

10.04.2019 18:35
Απότομη κλιμάκωση στη Λιβύη: «Καταρρίψαμε αεροπλάνο της κυβέρνησης» λέει ο στρατός - Media

 

Ένα αεροσκάφος της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας, με έδρα την Τρίπολη, υποστηρίζει ότι κατέρριψε ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Μισράτα, που ελέγχεται από την κυβέρνηση, ενώ -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά του στρατού- καταρρίφθηκε πάνω από την Τρίπολη. Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, όπως το είδος του αεροσκάφους, ο αριθμός και το αξίωμα των επιβαινόντων.

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ελέγχουν περίπου το 80% της Λιβύης, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα κινήθηκαν ενάντια στις ένοπλες ομάδες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας, στα δυτικά της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τα «παράνομες ένοπλες ομάδες».

Η προώθηση των δυνάμεων του Χαφτάρ είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση των στρατευμάτων των ΗΠΑ που παραμένουν στη Λιβύη από την Τρίπολη. Υπήρξαν αναφορές για μάχες σε σημεία ελέγχου καθώς και για αεροπορικούς βομβαρδισμούς και από τις δύο πλευρές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:22