10/12/2019 05:03:11
11.4.2019 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2068 στις 11-4-2019

Όρθια Ελλάδα - Νέος πολιτικός φορέας

Όρθια Ελλάδα - Νέος πολιτικός φορέας - Media

 

Ξεκίνησε με πρωτοβουλία των Γιώργου Ρωμανιά (δικηγόρος, οικονομολόγος), Αλέξη Μητρόπουλου (πανεπιστημιακός), Διονύση Χιόνη (πανεπιστημιακός) κ.ά. ένας νέος πολιτικός φορέας που ετοιμάζεται να λάβει μέρος με πλήρεις συνδυασμούς τόσο στις προσεχείς εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Πρόκειται για την πολιτική κίνηση «Όρθια Ελλάδα» που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία μελών και στελεχών της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ, enypekk.gr).

Οι δυο πρώτοι επικεφαλής, δεν είναι βεβαίως «νέοι» στην πολιτική σκηνή. Ο Αλέξης Μητρόπουλος έχει περάσει από το ΠΑΣΟΚ, το ΔΗΚΚΙ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο και εξελέγη βουλευτής, αναλαμβάνοντας μάλιστα και καθήκοντα αντιπροέδρου της Βουλής. Ο δε Γιώργος Ρωμανιάς ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, από τους οποίους αποχώρησε αργότερα για να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στον συνδυασμό τους συμμετέχουν οι Αντωνιάδης Ιωάννης, Γαβριήλ Γεώργιος, Λιαροκάπης Βελισσάριος, Μπουκουβάλας Χαράλαμπος, Οικονομίδης Σπυρίδων, Πολυμένης Βασίλειος και Στρογγύλης Κομνηνός. Μάλιστα ο νέος πολιτικός φορέας θα συμμετέχει με πλήρεις συνδυασμούς στις ευρωεκλογές και τις εθνικές.

Η νέα Πολιτική Κίνηση «Όρθια Ελλάδα» έδωσε στη δημοσιότητα την ιδρυτική της δήλωση και την προγραμματική διακήρυξη της 11μελούς προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, στην οποία μετέχουν (κατ’ αλφαβητική σειρά) και οι Αντωνιάδης Ιωάννης, Γαβριήλ Γεώργιος, Λιαροκάπης Βελισσάριος (Άρης), Μπουκουβάλας Χαράλαμπος, Ναυροζίδου Μαρία, Οικονομίδης Σπυρίδων, Πολυμένης Βασίλειος και Στρογγύλης Κομνηνός».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.