search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:27
MENU CLOSE

Επεισοδιακή η καταμέτρηση στις φοιτητικές εκλογές – Τα πρώτα αποτελέσματα

10.04.2019 21:04
Επεισοδιακή η καταμέτρηση στις φοιτητικές εκλογές - Τα πρώτα αποτελέσματα - Media

 

Με επεισόδια σημαδεύτηκε η καταμέτρηση των ψήφων για τις φοιτητικές εκλογές, στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλουν ότι σπουδαστές της δέχθηκαν επίθεση, ενώ ένας φοιτητής τραυματίστηκε από την επίθεση και μετέβη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Μέλη της Πανσπουδαστικής, από την πλευρά τους, καταγγέλλουν ότι εκείνοι ήταν τα θύματα της επίθεσης και πως ένας σπουδαστής της δέχθηκε χτυπήματα και φέρει μώλωπες, σύμφωνα με το thestival. Τα μέλη της Πανσπουδαστικής αποχώρησαν συντονισμένα από το ΤΕΙ μετά το συμβάν και δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τις φοιτητικές εκλογές.

Εξάλλου, «παρέμβαση» ομάδας περίπου πενήντα αντιεξουσιαστών έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τα πρώτα αποτελέσματα της ΠΣΚ

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η Πανσπουδαστική στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για 141 από 198 ΑΕΙ, έδινε πρωτιά της ΔΑΠ με ποσοστό λίγο πάνω από 40% και στη δεύτερη θέση την ΠΣΚ με ποσοστό κοντά στο 26%. Ακολουθούσε τα ΕΑΑΚ με 8,7% και η ΠΑΣΠ που διατήρησε τις περυσινές δυνάμεις. Αντίθετα, απογοητευτικά ήταν για την Κουμουνδούρου τα αποτελέσματα καθώς το Μπλόκο που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν κάτω από το 1% !

Στα ΤΕΙ, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα που έδινε η ΠΣΚ, η διαφορά της ΔΑΠ ήταν ακόμα πιο μεγάλη καθώς τα ποσοστά της έφταναν το 52,5% ενώ η Πανσπουδαστική βρισκόταν στη δεύτερη θέση με 28%. Η ΠΑΣΠ βρισκόταν στο 8,5% ενώ το Μπλόκο του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο 0,70%!

Οι εκτιμήσεις της ΔΑΠ

Λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ από την ΔΑΠ ΝΔΦΚ ανέφεραν ότι η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη θα διατηρήσει τα περυσινή δύναμη της καθώς τα αποτελέσματα την φέρουν στα όρια της αυτοδυναμίας στα ΑΕΙ και με μια καθαρή αυτοδυναμία στα ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα με καταμετρημένα τα αποτελέσματα στο 21% των σχολών η ΔΑΠ ΝΔΦΚ συγκεντρώνει ποσοστό 51% ανέφεραν στελέχη της φοιτητικής παράταξης.

Τα αποτελέσματα της ΕΑΑΚ

Πρωτιά της ΔΑΠ στα ΑΕΙ δίνουν και τα ΕΑΑΚ αλλά με μειωμένα ποσοστά σε σχέση με το 2018. Η ΕΑΑΚ έδινε αυξηση για την ΠΣΚ και πτώση για την ΠΑΣΠ και το μπλόκο του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 1%!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:27