search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:10
MENU CLOSE

Αθώος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας

11.04.2019 09:04
Αθώος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας - Media

 

Σε προσωρινή παύση πυρός προχώρησαν ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η πρώην σύζυγός του Σοφία Γιαννικοπούλου στην ποινική διαμάχη τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας, με αφορμή το βίαιο επεισόδιο που φέρεται ότι είχε συμβεί στο σπίτι της οικογένειας τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2012.

Δέκα μέρες μετά τη «μητέρα των μαχών» που έδωσαν στα αστικά δικαστήρια, με μήλον της έριδος την περιουσία, οι δικηγόροι των δύο πλευρών καθώς και μηνύτρια και πολιτικώς ενάγουσα Σοφία Γιαννικοπούλου έφτασαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο Εφετείο. Παρά τις διαδοχικές συνομιλίες που είχαν έξω από τη δικαστική αίθουσα, δε φάνηκε ότι βρίσκουν τη χρυσή τομή για την επίλυση της αντιδικίας.

Χρειάστηκε η επίμονη προσπάθεια του προέδρου του δικαστηρίου, προκειμένου να ξανασκεφτούν οι δύο πρώην σύζυγοι τις κατηγορίες που έχουν ανταλλάξει. Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του η επί σειρά ετών σύζυγός του, ο 62χρονος εφοπλιστής κατηγορείται για ενδιοοικογενειακή σωματική βλάβη που φέρεται ότι τελέστηκαν μπροστά στα μάτια της 11χρονης -τότε- κόρης του ζευγαριού.

Η στάση του προέδρου οδήγησε τις δυο πλευρές να ζητήσουν σύντομη διακοπή της δίκης προκειμένου να συνεννοηθούν με τους εντολείς τους και περίπου μισή ώρα αργότερα επέστρεψαν λέγοντας…»εισακουστήκαμε»! Στο δικαστήριο αναγνώστηκαν στη συνέχεια δηλώσεις τόσο του εφοπλιστή όσο και της πρώην συζύγου του, η οποία απάντησε και σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του προέδρου.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας είπε πως προκύπτουν αμφιβολίες αναφορικά με τον δόλο του κατηγορουμένου και ζήτησε να κηρυχθεί αθώος.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Γιάννη Κούστα, ενώ ο πρόεδρος είπε απευθυνόμενος στις δυο πλευρές: Κάνατε πολύ καλά για τα παιδιά σας και εύχομαι τα καλύτερα σε όλους».

Πρωτόδικα, ο εφοπλιστής είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή για τον ξυλοδαρμό της εν διαστάσει -τότε-συζύγου του και είχε ασκήσει έφεση στην επίμαχη απόφαση.

Πηγή: Espresso

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:00