search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:34
MENU CLOSE

Η λύση έρχεται από το Βιετνάμ – Φύλλα μπανανιάς αντί για πλαστικό (Photos)

11.04.2019 15:53
Η λύση έρχεται από το Βιετνάμ - Φύλλα μπανανιάς αντί για πλαστικό (Photos) - Media

 

Η περσινή έκθεση της Credit Suisse προειδοποιούσε ότι έως το 2050 στην θάλασσα θα βρίσκονται περισσότερα πλαστικά αντί για ψάρια. Οι παγκόσμιες κινητοποιήσεις σε συνδυασμό και με τις νεκρές φάλαινες που ξεβράζονται έχοντας στομάχια γεμάτα δεκάδες κιλά πλαστικού, φαίνεται πως έχουν αφυπνίσει την κοινή γνώμη και ήδη η «μάχη» για την οριστική εγκατάλειψη του πλαστικού έχει «φουντώσει» για τα καλά.

Ήδη στη Σαγκάη, αλλά κυρίως στο Βιετνάμ έχουν ξεκινήσει την «πράσινη» στροφή και έχουν βρει τους ιδανικούς αντικαταστάτες των πλαστικών σακουλών. Φύλλα μπανανιάς!

Πολλές εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει και πειραματίζονται με το συγκεκριμένο φυσικό προϊόν ως εναλλακτική συσκευασία.

Εκπρόσωπος της Lotte Mart μιλώντας στα ΜΜΕ είπε ότι παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε πειραματική φάση, το πλάνο για την αντικατάσταση του πλαστικού με φύλλα θα λάβει σάρκα και οστά πολύ σύντομα σε εθνική κλίμακα. Επίσης, η εταιρία σκοπεύει να επεκτείνει την έρευνά της και για τη συσκευασία φρέσκων προϊόντων κρέατος. Η ανταπόκριση των πελατών ήταν πολύ θετική.

Η χρήση των φύλλων μπανανιάς βρίσκονται μέσα σε μία δίνη δημιουργικών οικολογικών αλλαγών με τα καταστήματα να πειραματίζονται να μειώσουν τα πλαστικά απορρίμματα. Η εταιρία Big C για παράδειγμα προσφέρει βιοδιασπώμενες σακούλες οι οποίες είναι φτιαγμένες από πούδρα καλαμποκιού.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του ΟΗΕ, το Βιετνάμ βρίσκεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως στην ποσότητα του πλαστικού που απορρίπτεται στους ωκεανούς.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε τη χρήση σε σακούλες μίας χρήσης.

Η Κίνα από τη μεριά της ήταν εκείνη που ηγήθηκε της απαγόρευσης των πολύ λεπτών πλαστικών συσκευασίας (σακούλες) το 2008. Υπολογίζεται ότι η χώρα «γλίτωσε» 40 δισεκατομμύρια σακούλες και 66% μείωση στην απόρριψη πλαστικού μέσα στη θάλασσα.

 

 

Πηγή: Vice

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:33