search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:53
MENU CLOSE

Επεισόδια στα Εξάρχεια με πετροπόλεμο και μολότοφ (Photos-Video)

11.04.2019 15:58
Επεισόδια στα Εξάρχεια με πετροπόλεμο και μολότοφ (Photos-Video) - Media

Δεν ηρέμησε για πολύ η κατάσταση στο κέντρο, αφού λίγο μετά τις 20.00 άρχισε νέος γύρος επεισοδίων στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα. Ωστόσο, οι οδομαχίες σταμάτησαν αργότερα.   

Νωρίτερα, περίπου 30 νεαρά άτομα πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα αλλά αντικείμενα εναντίων αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Η κατάσταση στην περιοχή εξομαλύνθηκε σχετικά σύντομα, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων που είχε διακοπεί. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα άτομα μπαινοβγαίνουν στο Πολυτεχνείο, που αποτελεί το ορμητήριο των επιθέσεων τους, ενώ για προληπτικούς λόγους έκλεισε για λίγη ώρα το ρεύμα της Πατησίων στην κατεύθυνση προς Πατήσια.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει έως αυτήν την ώρα σε προσαγωγές.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι κάτοικοι των Εξαρχείων παρουσία του προέδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, και του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ενώ δεν έλλειψαν οι μικροεντάσεις.

Επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας – 102 προσαγωγές

Σημειώνεται ότι από την αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από το πρωί της Πέμπτης, για την εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίο στην περιοχή των Εξαρχείων, προσήχθησαν συνολικά 102 άτομα.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και μια 49χρονη Ελληνίδα, η οποία είχε καταφέρει να διαφύγει κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος στην ίδια περιοχή, την προηγούμενη Πέμπτη 4 Απριλίου 2019.

Γεροβασίλη: Δεν θα δείξω καμία ανοχή – Από εδώ και πέρα έχει ρόλο ο ιδιοκτήτης

Δεν υπάρχει καμία ανοχή στο έγκλημα, καμία ανοχή στην παραβατικότητα, τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΛΦΑ και προσέθεσε: «είμαι αποφασισμένη αλλά και υποχρεωμένη από την θέση μου να μην δείξω καμία ανοχή».

Η Ο. Γεροβασίλη χαρακτήρισε επιτυχημένη τη σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, επισημαίνοντας ότι «η ουσία είναι να παράγεται αποτέλεσμα και μετά. Δηλαδή να υπάρχουν νομικές συνέπειες. Γιατί αρκετές φορές έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις αλλά λίγες ώρες μετρά βρίσκονται πάλι ελεύθεροι μια και δεν υπήρχαν στοιχεία. Η ουσία είναι να μην γίνονται επιχειρήσεις–σκούπα για εντυπωσιασμό, αλλά επιχειρήσεις που να έχουν αποτέλεσμα.

Η υπουργός τόνισε ότι «μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η Αστυνομία να εξαντλήσει τις δυνατότητες της και πιστεύω ότι θα το κάνει», σημειώνοντας πάντως ότι «Η περιοχή των Εξαρχείων έχει σύνθετα θέματα».

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου για το πώς διασφαλίζεται ότι τα δυο κτίρια, που εκκενώθηκαν σήμερα μπορεί να ανακαταληφθούν, η υπουργός τόνισε πως «ο ρόλος της αστυνομίας είναι κατασταλτικός. Από εδώ και πέρα έχει ρόλο ο ιδιοκτήτης, ο οποίος με την συνεργασία της Αστυνομίας θα πρέπει να διαφυλάξει την περιουσία του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:53