search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:18
MENU CLOSE

Εκπρόσωπος ΟΗΕ για Ασάνζ: Να εξασφαλιστεί δίκαιη δίκη

11.04.2019 18:42
Εκπρόσωπος ΟΗΕ για Ασάνζ: Να εξασφαλιστεί δίκαιη δίκη - Media

 

Στην υπενθύμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προχώρησε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Στέφαν Ντουτζαρίκ, αναφερόμενος στη σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

«Μερικά από τα βήματα έχουν ληφθεί από τις ειδικές διαδικασίες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα όσον αφορά την περίπτωσή του. Αναμένουμε από όλες τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν ότι θα διατηρηθεί, το δικαίωμα του Ασάνζ, σε δίκαιη δίκη», δήλωσε ο Στέφαν Ντουτζαρίκ.

Θυμίζουμε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, από τον Ιούλιο του 2012. Τότε, που κατηγορούνταν (από τις σουηδικές αρχές) για σεξουαλική επίθεση ενώ βρισκόταν ήδη στο στόχαστρο, μετά τις αποκαλύψεις απόρρητων εγγράφων που αφορούσαν τους πολέμους των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Ιράκ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:18