search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:48
MENU CLOSE

Σκανδαλολογίας το ανάγνωσμα – Επίθεση για τον Πετσίτη, άμυνα για τη Novartis από τη Ν.Δ.

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2068
11-4-2019
13.04.2019 03:00
mits_1-2.jpg

 

Τη θεωρία της σκευωρίας σε βάρος της αντιπολίτευσης και μάλιστα σε μια στιγμή όπου όλα τα κόμματα ανεβάζουν στροφές εν όψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών επαναφέρει η Ν.Δ. μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. 

Έτσι, στη… σκιά της Novartis και την ίδια στιγμή φροντίζοντας να αναδεικνύει θέματα που «θαμπώνουν» το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης πορεύεται η Ν.Δ. προς τη μάχη της ευρωκάλπης, με τα «γαλάζια» στελέχη να επιμένουν ακόμα και σε λογοπαίγνια για σκάνδαλα που η κυβέρνηση, όπως λένε στην Πειραιώς, έχει στο… «πετσί-της». 
Παράλληλα, η Ν.Δ. επιχειρεί να αναδείξει τη λεγόμενη θετική ατζέντα της, δηλαδή τις προτάσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας με την αντιπολιτευτική δράση της να περιλαμβάνει και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (θέλοντας να περάσει το μήνυμα με αυτό τον τρόπο ότι αυτός μπορεί να το κάνει σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό), ενώ με συνεντεύξεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φροντίζει να υπογραμμίζει ότι υπάρχει όντως σχέδιο για τη χώρα, κυρίως για την οικονομία της. 

«Θα λογοδοτήσουν» 
«Το δήθεν “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους” αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων» σημείωσε χαρακτηριστικά το «γαλάζιο» στρατόπεδο, εξαπολύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Ν.Δ., «το δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου. Σκοπιμότητες τις οποίες, άλλωστε, είχαν προαναγγείλει τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης». 

Περιγράφοντας ουσιαστικά τη «γαλάζια» στρατηγική επί του θέματος εάν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη. 
«Πριν από 14 μήνες, η κυβέρνηση πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, επινόησε το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Έστησε δέκα κάλπες και επιχείρησε να διασύρει δέκα πολιτικούς της αντίπαλους, ανάμεσα στους οποίους και δύο πρώην πρωθυπουργούς. 

Τώρα που η υπόθεση Νοvartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε ο τόπος, οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος να απολογηθούν. Ας το γνωρίζουν από σήμερα. Θα λογοδοτήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Την ίδια στιγμή η Ν.Δ. επιμένει ότι υπάρχει σκάνδαλο Πετσίτη – Αρτεμίου – Παππά κρατώντας το ζήτημα ψηλά στην αντιπολιτευτική της ατζέντα, ενώ σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Πάνου Λάμπρου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Μετά την κλοπή της κ. Λοΐζου, μετά τη διαπλοκή του κ. Κόκκαλη, μετά το βόλεμα των ‘‘πρόθυμων’’ της κυβέρνησης-κουρελού, ήρθε η υποψηφιότητα του κ. Λάμπρου, φίλου και συνομιλητή των τρομοκρατών της ‘‘17 Νοέμβρη’’ και των ‘‘Πυρήνων της Φωτιάς”. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη και αυτή θα είναι συντριπτική». 

Για τη μεσαία τάξη
Στο φόντο όλων αυτών ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να χτίσει τη θετική του ατζέντα προβάλλοντας τις θέσεις του κόμματος για το πεδίο της Οικονομίας, το οποίοςθεωρείται ότι θα κρίνει εν πολλοίς τη στάση των ψηφοφόρων στις επερχόμενες εκλογές. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μητσοτάκης απευθύνθηκε στην… αλαλιασμένη από τα μνημόνια και τους φόρους μεσαία τάξη, δηλώνοντας έτοιμος να τους επιστρέψει όσα τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιρώντας όμως διακριτικά και με τρόπο τις περικοπές που υπέστησαν από τις κυβερνήσεις που εφάρμοσαν τα δυο πρώτα μνημόνια. 
Σε συνέντευξή του στο Reuters ο Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γι’ αυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος. Και το ίδιο θα κάνω και με τις επιχειρήσεις προκειμένου να επανεπενδύσουν τα έσοδά τους και να αναπτυχθεί η οικονομία». 

Ο Μητσοτάκης επανέλαβε ακόμη ότι θα επαναδιαπραγματευθεί την υποχρέωση της χώρας να επιτύχει τα επόμενα χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%. «Οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι υπερβολικά υψηλοί και επιβαρύνουν με ένα μεγάλο και περιττό δημοσιονομικό κόστος την ελληνική οικονομία» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Και σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση αυτή θα ξεκινήσει μετά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας με την υλοποίηση ενός τολμηρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου.

Πρέσπες
Ψηλά στην προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ. συνεχίζει να βρίσκεται πάντως το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. επανέλαβε ότι ως πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αμβλύνει τις συνέπειές της. 
Υποστήριξε μάλιστα πως θα δώσει έμφαση στη διασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το brand «μακεδονικός» και υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού.

Επιπλέον ο Μητσοτάκης συνεχίζει να στηρίζει τον ισχυρισμό του ότι ο Τσίπρας αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις. Στο Οpen σημείωσε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό» και υποστήριξε αορίστως ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:48