search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:44
MENU CLOSE

Ο Πάπας φιλάει τα πόδια των αντίπαλων αρχηγών του Ν. Σουδάν – Τους παρακαλεί να αποφύγουν τον εμφύλιο (Video)

12.04.2019 11:17
Ο Πάπας  φιλάει τα πόδια των αντίπαλων αρχηγών του Ν. Σουδάν - Τους παρακαλεί να αποφύγουν τον εμφύλιο (Video) - Media

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος γονάτισε και φίλησε τα πόδια των αντιπάλων ηγετών του Νοτίου Σουδάν την Πέμπτη, σε μια πρωτοφανή πράξη ταπεινοφροσύνης για να τους ενθαρρύνει να ενισχύσουν την παραπαίουσα ειρηνευτική διαδικασία της αφρικανικής χώρας.

Στην κλειστή διήμερη συνάντηση στο Βατικανό για τους αφρικανούς ηγέτες, ο Πάπας ζήτησε από τον πρόεδρο και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης του Νότιου Σουδάν να προχωρήσει με την ειρηνευτική συμφωνία, παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες.

Στη συνέχεια κατέβηκε στα γόνατα και φίλησε τα πόδια των ηγετών ένα προς ένα.

Ο Πάπας συνήθως κάνει ένα τελετουργικό πλύσιμο των ποδιών φυλακισμένων την Μεγάλη Πέμπτη, και ποτέ άλλοτε δεν έκανε τέτοιου είδους εκδηλώσεις εκτίμησης σε πολιτικούς ηγέτες.

«Εκφράζω την ειλικρινή μου ελπίδα ότι οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν τελικά, ότι θα γίνει σεβαστή η ανακωχή, ότι θα ξεπεραστούν οι πολιτικές διαιρέσεις και ότι θα υπάρξει μόνιμη ειρήνη για το κοινό καλό όλων των πολιτών που ονειρεύονται να αρχίσουν να χτίζουν το έθνος» είπε ο Πάπας για το Νότιο Σουδάν στην τελική δήλωσή του.

Η πνευματική υποχώρηση συγκέντρωσε τον Πρόεδρο και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Επίσης παρευρίσκονταν και οι τρεις αντιπρόεδροι του Προέδρου. Ο πάπας φίλησε τα πόδια όλων αυτών.

Η – μοναδική γυναίκα – αντιπρόεδρος της Νοτίου Σουδάν δήλωσε ότι οι ενέργειες του Φραγκίσκου την άγγιξαν βαθιά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:42