search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:55
MENU CLOSE

«Έφυγε» ο «θρύλος της Μυκόνου» Μάκης Ζουγανέλης

12.04.2019 13:34
«Έφυγε» ο «θρύλος της Μυκόνου» Μάκης Ζουγανέλης - Media
 
Την τελευταία του πνοή μακρυά από το αγαπημένο του νησί άφησε ο Μάκης Ζουγανέλης, ένας από τους «θρύλους» της Μυκόνου, ο οποίος συνέβαλε στην «απογείωση» του νησιού των ανέμων τη δεκαετία του ’60.
 
Πρόκειται για τον άνθρωπο που έστησε το μυθικό κλαμπ Remezzo στην είσοδο της χώρας απέναντι από το παλιό λιμάνι, την είσοδο του οποίου πέρασαν εκθαμβωτικές καλλονές, ενώ παρήλασε όλο το εγχώριο και διεθνές jets-set.
 
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις σε μια Μύκονο που ούτε ο ίδιος αναγνώριζε πλέον και προτιμούσε να χαλαρώνει με φίλους του στο Άγιο Στέφανο, πίνοντας παγωμένες μπύρες.
 
Μαζί με την Πάολα Ζουγανέλη άνοιξαν το «Remmezzo» το 1967 και σχεδόν αμέσως αμέσως έγινε το απόλυτο κλαμπ του νησιού, εκεί όπου κατέληγαν όλοι κάποια στιγμή.
Από τα αιγυπτιακά ποτήρια απόλαυσαν το ποτό τους ο Πολ Νιούμαν, ο Γιουλ Μπρίνερ, η Σοράγια, ο Ζακ Λανγκ, ο Σταύρος Νιάρχος, ο Βασίλης Γουλανδρής, ο Τάκης Χορν και δεκάδες άλλοι.
 
Οι Μυκονιάτες τον αποχαιρετούν και όπως έγραψε ο Νίκος Δακτυλίδης, ιδιοκτήτης του Cavo Paradiso θα είναι «αθάνατος στις ψυχές μας ο άνθρωπος που άνοιξε δρόμο και στα χνάρια του πάτησαν άλλοι για να συνεχίσουν την παγκοσμίως διάσημη nightlife της Μυκόνου».
 
Είχε έναν αδελφό, τον Μίμη Ζουγανέλη, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2010, μέσα στο σπίτι του στη Μύκονο. Η κηδεία του θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στην Αθήνα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:54