search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:45
MENU CLOSE

Ρόδος: Κάθειρξη 30 ετών σε Τούρκο διακινητή μεταναστών

12.04.2019 14:53
Ρόδος: Κάθειρξη 30 ετών σε Τούρκο διακινητή μεταναστών - Media

 

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε έναν 46χρονο Τούρκο, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών καθώς και σε πρόστιμο 80.500 ευρώ. Πρόκειται για διακινητή προσφύγων, που πιάστηκε την ώρα που αποβίβαζε παράνομα 12 αλλοδαπούς σε Κάλυμνο και Κω.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2018, τότε που ο κατηγορούμενος είχε κρύψει 12 αλλοδαπούς στο αμπάρι ιστιοφόρου σκάφους και αφού τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια, αποβίβασε τους μισούς στην Κάλυμνο και τους υπόλοιπους στην Κω.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ο Τούρκος διακινητής καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 30 ετών και φυλάκιση 2 μηνών -θα εκτίσει τα 25 χρόνια βάσει νομοθεσίας- καθώς και σε πρόστιμο 80.500 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο φάκελος της δικογραφίας

Το περιστατικό έγινε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου 2018, όταν αρχικά εντοπίστηκαν έξι αλλοδαποί στην Κάλυμνο να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Όπως προέκυψε από την προανάκριση που έκαναν οι Λιμενικοί της Καλύμνου οι αλλοδαποί ήταν κρυμμένοι σε ιστιοφόρο σκάφος με όνομα «DEEP RISE» σημαίας Τουρκίας. Το δε ιστιοφόρο, είχε καταπλεύσει μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου 2018 στο λιμάνι της Καλύμνου, ακολουθώντας νόμιμες διαδικασίες για την είσοδό του εκεί, κατά τη συνθήκη Schengen.

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το «DEEP RISE» να πλέει με κατεύθυνση την Κω με τον ίδιο κυβερνήτη, καθώς και με έξι επιπλέον άτομα κρυμμένα στο εσωτερικό του σκάφους!

Το ιστιοφόρο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κω με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ κατά τη διάρκεια του πλου ο κυβερνήτης αποπειράθηκε να μεταβάλει την πορεία του κατευθυνόμενος προς τις απέναντι ακτές, γεγονός που απεφεύχθη με τις κατάλληλες ενέργειες των πληρωμάτων των περιπολικών σκαφών.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Λιμεναρχείο της Κω, ενώ ο 46χρονος Τούρκος διακινητής συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:45