search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:54
MENU CLOSE

Μικρές νίκες, μεγάλη κινητοποίηση – Η Αθήνα μπορεί να (ξανα) γίνει μια καθαρή πόλη

12.04.2019 15:15
Μικρές νίκες, μεγάλη κινητοποίηση - Η Αθήνα μπορεί να (ξανα) γίνει μια καθαρή πόλη - Media

 

Συμβαίνουν και θετικά στην πόλη. Με ελάχιστους πόρους και με βασικό στοιχεία την αυθόρμητη προσφορά κατοίκων, καταστηματαρχών και φορέων, πραγματοποιήθηκαν 25 δράσεις καθαρισμού, απομακρύνοντας tags, μουτζούρες και αφίσες από τοίχους σπιτιών και κοινόχρηστων χώρων, καθάρισαν δρόμους, πεζοδρόμια, αυλές σχολείων και πάρκα. Οι δράσεις καθαρισμού ολοκληρώνονταν με την εφαρμογή ειδικού προστατευτικού υλικού που βοηθάει ακόμα και αν ξανά βανδαλιστούν, να καθαρίσουν ευκολότερα.

Υπό την καθοδήγηση του ΣυνΑθηνά και του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη της εταιρίας Kärcher, οι ομάδες πολιτών είχαν στη διάθεσή τους επαγγελματικά πλυστικά μηχανήματα, τα οποία μπορούσαν να δανείζονται και άλλοι γείτονες.

Οι πολίτες παίρνουν την τύχη της πόλης τους στα δικά τους χέρια!

Βασικό συστατικό στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος από τον δήμο Αθηναίων ήταν η μεγάλη συμβολή και προσφορά των ίδιων των πολιτών, καθώς δεν υπήρχαν ούτε τεχνικές υποδομές για τη νέα αυτή πρόκληση, ούτε έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση του συνεχούς βανδαλισμού.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι και δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, παρατηρεί ότι ο δήμος Αθηναίων έχει επιλέξει, εδώ και χρόνια, τον ρόλο του συντονιστή σε μια σύνθετη λύση η οποία εξασφαλίζει σταδιακή και βιώσιμη αντιμετώπιση μιας πραγματικότητας που οδήγησε σε οπτικό βανδαλισμό της πόλης.

«Για πρώτη φορά ένας δήμος ανέπτυξε μια συνολική στρατηγική για τη διαχείριση της οπτικής ρύπανσης με έναν τόσο ολοκληρωμένο τρόπο. Πλέον έχουμε να επιδείξουμε πολλές μικρές νίκες σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης ενώ με την έως τώρα εμπειρία μας, βάζουμε τις βάσεις και πάμε να εφαρμόσουμε, όλοι μαζί, την τεχνογνωσία μας σε όσο πιο μεγάλο εύρος μπορούμε» σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Δεν είναι τα πάντα στην πόλη δεδομένα. Δεν είναι τίποτα στην καθημερινότητα μας πιο ενοχλητικό από μια πόλη γεμάτη το μαύρο της εγκατάλειψης, τον θόρυβο των σκουπιδιών και το πολύχρωμα άχρωμο της μουντζούρας σε τοίχους, κτίρια και πεζοδρόμια. Αυτή την καθημερινή όχληση στην εικόνα που αντικρίζουν οι πολίτες κατάφερε, μαζί με τους πολίτες να αντιστρέψει ο Δήμος Αθηναίων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:53