search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:34
MENU CLOSE

Μπαμπινιώτης: Αναγκαία η ανάκαμψη στο τομέα της Παιδείας

11.03.2012 18:30
Μπαμπινιώτης: Αναγκαία η ανάκαμψη στο τομέα της Παιδείας - Media

«Ως ένας απλός δάσκαλος που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη θέση, την πιο κρίσιμη περίοδο» παρουσιάζεται σε συνέντευξη του, ο νέος υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Ως ένας απλός δάσκαλος που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη θέση, την πιο κρίσιμη περίοδο» παρουσιάζεται σε συνέντευξη του, ο νέος υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο «Βήμα» επεσήμανε την κρισιμότητας της κατάστασης και τόνισε πως «η  ανάκαμψη από την κρίση θα πρέπει να συνδεθεί με την ανάκαμψη στην Παιδεία μας». Υποστηρίζει μάλιστα ότι «η Η συσπείρωση όλων των δυνάμεων, ψυχικών, διανοητικών, πολιτικών, είναι απαραίτητη προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».

Παράλληλα, δεν διστάζει να καλέσει σε εκ νέου διάλογο τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων στις 16 Μαρτίου να συναντηθούν, «καθώς δεν λύνονται με τη βία τα προβλήματα στα πανεπιστήμια», απόφαση στην οποία προσβλέπει ομόφωνα και η Σύνοδος των πρυτάνεων.

Επιπλέον, ο υπουργός εφιστά την προσοχή σε συγκεκριμένα ζητήματα στον τομέα της Παιδείας και συγκεκριμένα στο «να διεξαγάγουμε σωστά τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια σύμφωνα με το ισχύον σήμερα σύστημα, να ετοιμάσουμε τα σχολικά βιβλία για τη επόμενη χρονιά ώστε να μοιραστούν στα σχολεία εγκαίρως και να αξιοποιήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία που αναβαθμίζει την εκπαίδευση».

Υπογραμμίζει, ωστόσο, πως εάν είχε περισσότερο χρόνο θα έκανε το εξεταστικό σύστημα «πιο αξιόπιστο, πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27