search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:44
MENU CLOSE

Ιδρυτής Alibaba: Οι υπερωρίες είναι τεράστια ευλογία για τους εργαζομένους

12.04.2019 18:59
Ιδρυτής Alibaba: Οι υπερωρίες είναι τεράστια ευλογία για τους εργαζομένους - Media

 

Υπέρμαχος… της υπερωρίας δηλώνει ο ιδρυτής του ομίλου Alibaba και δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα, εκφράζοντας τις απόψεις του σχετικά με την ισορροπία που μπορεί να υπάρξει μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Μιλώντας στους εργαζομένους της Alibaba, ο Μα υπερασπίστηκε το εργασιακό ωράριο «996» της βιομηχανίας. Το συγκεκριμένο ωράριο εργασίας αναφέρεται στις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. τις καθημερινές, για έξι ημέρες την εβδομάδα.

«Προσωπικά πιστεύω ότι το να έχω τη δυνατότητα να εργάζομαι ένα ωράριο 996 είναι τεράστια ευλογία», δήλωσε σε σχόλια που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της εταιρείας στο WeChat. «Πολλές εταιρείες και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ένα ωράριο 996», δήλωσε ο Μα. «Εάν δεν δουλέψεις ένα ωράριο 996 όταν είσαι νέος, πότε θα μπορέσεις να το κάνεις;».

Ο Τζακ Μα, που ήταν εκ των ιδρυτών της Alibaba το 1999 και σήμερα θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα, δήλωσε ότι ο ίδιος και οι παλαιότεροι από τους υπαλλήλους του συνήθως εργάζονται πολλές ώρες.

«Σε αυτόν τον κόσμο, όλοι θέλουν την επιτυχία, θέλουν μια καλή ζωή, θέλουν να τους σέβονται», δήλωσε ο Μα. «Σας ρωτώ όλους, εάν δεν καταβάλλετε περισσότερο χρόνο και ενέργεια από τους άλλους, πώς μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε;».

Ο Μα αναφέρθηκε στην τεχνολογική βιομηχανία σήμερα όπου κάποιοι είναι άνεργοι, είτε εργάζονται σε εταιρείες με χαμηλά έσοδα ή που βρίσκονται αντιμέτωπες με λουκέτο. «Σε σχέση με αυτούς, έως σήμερα, συνεχίζω να νιώθω τυχερός, δεν μετανιώνω που δουλεύω 12 ώρες την ημέρα, ποτέ δεν θα το άλλαζα αυτό», δήλωσε.

Πηγή: insider

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39