search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:19
MENU CLOSE

Συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ: Ζεστό το Ταμείο για την πρόωρη μερική αποπληρωμή των δανείων

12.04.2019 20:44
Συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ: Ζεστό το Ταμείο για την πρόωρη μερική αποπληρωμή των δανείων - Media

 

Για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην πρόωρη μερική αποπληρωμή των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενημέρωσε την Γενική Διευθύντρια του οργανισμού ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το τετ α τετ με την κ. Λαγκάρντ πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΔΝΤ στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου παρουσία του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιχάλη Ψαλιδόπουλου.

Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε πως η Ελλάδα επιθυμεί να προβεί στην πρόωρη αποπληρωμή του λεγόμενου ακριβού μέρους του δανείου του ΔΝΤ, το οποίο τοποθετείται στα 3,8 δισ. και έχει επιτόκιο 5,1%. Το συνολικό χρέος της χώρας μας στο Ταμείο είναι 9,8 δισ.

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι συμφωνεί και ότι το ΔΝΤ είναι ικανοποιημένο από αυτή την εξέλιξη. Σχετικά με την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, αναμένεται ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση στο Ταμείο, τον ESM, και το Γιούρογκρουπ, καθώς απαιτείται έγκριση από τα κοινοβούλια ορισμένων χωρών όπως είναι η Γερμανία.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί, καθώς ο ESM, όπως άλλωστε και το ΔΝΤ, βρίσκεται σε καθεστώς «προτιμώμενου πιστωτή», γεγονός που σημαίνει ότι τα κράτη που συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό πρέπει να δεχθούν να αποπληρωθεί το Ταμείο, χωρίς, όμως, την ίδια στιγμή να δοθεί προτεραιότητα και στα δάνεια του ESM.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:19