search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:19
MENU CLOSE

Σπουρδαλάκης: Ο κίνδυνος για τη διάλυση της ΕΕ από την Ακροδεξιά είναι μία πραγματικότητα

13.04.2019 05:40
Σπουρδαλάκης: Ο κίνδυνος για τη διάλυση της ΕΕ από την Ακροδεξιά είναι μία πραγματικότητα - Media

 

Ο κίνδυνος για την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ακροδεξιά, δεν αποτελεί ρητορικό τέχνασμα, αλλά μία πραγματικότητα και για το λόγο αυτό το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών είναι η αναχαίτιση της επίθεσης στη δημοκρατία, με την δραστική αλλαγή συσχετισμών, τονίζει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και υποψήφιος ευρωβουλευτής, με τον ΣΥΡΙΖΑ/Προοδευτική Συμμαχία.

«Η Ακροδεξιά εμφανίζεται πλέον με πολλές εκφάνσεις, διαπερνά πολλές πολιτικές παρατάξεις και επιθυμεί να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εμποδίσει την επέκταση της δημοκρατίας σε αυτή» αναφέρει ο κ. Σπουρδαλάκη, σημειώνοντας πως στον κίνδυνο της Ακροδεξιάς η απάντηση είναι «η πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο, κατά ρητό τρόπο, το κοινωνικό ζήτημα», και γι΄ αυτό «η συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων «δεν πρέπει να συμπεριλάβει δυνάμεις που στήριξαν τις πολιτικές οικονομικής και περιθωριοποίησης και πολιτικής αποξένωσης των πολιτών», οδηγώντας τους στην λογική του «όλοι ίδιοι είναι» που τροφοδοτεί την Ακροδεξιά.

«Βιώνουμε έναν εκτροχιασμό της ΕΕ από τις ιδρυτικές της αξίες και ως εκ τούτου η πρόταση διεξόδου πρέπει να είναι μια πρόταση επαναθεμελίωσης αυτών των αξιών» προσθέτει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, τονίζοντας ότι αυτή την πρόταση μπορεί να στηρίξει μόνο η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ που επέμεινε, από την πρώτη στιγμή της κρίσης, στον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:17