search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:17
MENU CLOSE

Επίσκεψη Αποστολάκη στις πληγείσες περιοχές της Κρήτης

13.04.2019 07:49
Επίσκεψη Αποστολάκη στις πληγείσες περιοχές της Κρήτης - Media

 

Τις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες θεομηνίες στην Κρήτη επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θέλησε να δει από κοντά τις εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών, που διεξάγονται με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο νησί για να συνδράμουν στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Στο πλαίσιο αυτό πήγε στα Χανιά, στη γέφυρα του Πλατανιά, όπου έχει τοποθετηθεί στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey, στο γκρεμισμένο γεφύρι του Κερίτη στον Αλικιανό, όπου διενεργούνται εργασίες αποκατάστασης της κυκλοφορίας, αλλά και στο νομό Σητείας που «χτυπήθηκε» το Σαββατοκύριακο που πέρασε από τις καταρρακτώδεις βροχές.   

Οι μηχανικοί των Ενόπλων Δυνάμεων έκαναν αυτοψία των καταστροφών και θα αναλάβουν μέρος των εργασιών που η δημοτική αρχή αδυνατεί να εκτελέσει.

Όλοι οι δημοτικοί άρχοντες που συνόδευαν ευχαρίστησαν τις ΕΔ για την άμεση και ουσιαστική βοήθεια. 

Παράλληλα κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης υπέγραψε με τους δήμους Χανίων και Ηρακλείου μνημόνια για την αξιοποίηση παλιών στρατοπέδων προς όφελος των πολιτών.

Όπως είπε ο υπουργός η αξιοποίηση των μη ενεργών στρατοπέδων που ανήκουν στη περιουσία του ΤΕΘΑ είναι στη βούληση της κυβέρνησης για απόδοση στο λαό χωρών αναψυχής και πολιτισμού.

Τόνισε ωστόσο πως η παραχώρηση για αξιοποίηση θα γίνεται με γνώμονα τη σοβαρή και μελετημένη πρόταση από τους Δήμους για αξιοποίηση προς όφελος της κοινωνίας αλλά και της εθνικής άμυνας.

Είναι στο σχεδιασμό και για αξιοποίηση στρατοπέδων και σε συγκεκριμένους άλλους δήμους που έχουν ωριμάσει οι μελέτες και οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:16