02/03/2021 09:08:57

Βενιζέλος: Η υπόθεση Novartis δεν είναι φιάσκο, είναι σκευωρία

Βενιζέλος: Η υπόθεση Novartis δεν είναι φιάσκο, είναι σκευωρία - Media

 

«Η σκευωρία αυτή δεν είναι εις βάρος προσώπων αλλά πρωτίστως εις βάρος της ίδιας της Δικαιοσύνης, του κύρους και της ανεξαρτησίας της. Και βεβαίως σκευωρία κατά του πολιτικού κλίματος, κατά της εθνικής ενότητας και συναίνεσης», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο». 

«Κατά της εθνικής ενότητας και συναίνεσης. Είναι μια επιχείρηση συμβολικής βίας, πόλωσης και διχασμού. Στην υπόθεση αυτή φαίνεται το αυταρχικό πρόσωπο του ακραίου διχαστικού λαϊκισμού που βρέθηκε στην εξουσία το 2015», συμπλήρωσε.

«Έχω τονίσει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018, μιλώντας στη Βουλή, ότι στην υπόθεση Novartis η κυβέρνηση σφετερίζεται την ιδιότητά της ως οργάνου του κράτους για να αλλοιώσει θεμελιώδεις θεσμούς και αρχές του πολιτεύματος και συγκεκριμένα τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Οι πράξεις αυτές έχουν όνομα στο Ποινικό Δίκαιο, ονομάζονται εσχάτη προδοσία. Εσχάτη προδοσία είναι η προσβολή του πολιτεύματος, των θεμελιωδών στοιχείων της συνταγματικής τάξης. Έχουν υποβληθεί άλλωστε εδώ και έναν χρόνο σχετικές μηνύσεις που εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής και θα κριθούν από την επόμενη Βουλή. Δεν προδικάζω τη δικαστική κρίση της επόμενης Βουλής. Είναι όμως εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση διεκδικεί την «ιδιοκτησία» της υπόθεσης αυτής. Δεν κρύβει το ενδιαφέρον της για μια μεγάλη πολιτική και επικοινωνιακή «επένδυση» που απέτυχε παταγωδώς. Κάνει πως δεν καταλαβαίνει τις τελευταίες δικονομικές εξελίξεις. Εκδίδει ανακοινώσεις σαν να βρίσκεται το ζήτημα στη φάση που βρισκόταν πριν από έναν χρόνο», προσθέτει ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς για τις εκλογές και την αντοχή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «την πραγματική αντοχή του ΣΥΡΙΖΑ θα τη δούμε μετά τις εκλογές και μετά την απώλεια της εξουσίας. Υπάρχουν άλλωστε ζητήματα ηθικά και θεσμικά, όπως τα σχετιζόμενα με την υπόθεση Novartis, που προτάσσονται όλων των άλλων. Ο τόπος έχει ανάγκη από συναινέσεις και υπερβάσεις για να μπορέσει να αντιμετωπίσει ενεργούς κινδύνους και να σταθεί στα πόδια του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, έχει ως βασική του επιλογή να μεταθέτει πάντα τη συζήτηση εκτός θέματος. Στον διχασμό, στη συκοφάντηση, στο ψεύδος. Πρέπει συνεπώς να χάσει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό. Το ΚΙΝΑΛ ως αυτόνομος και διακριτός χώρος πρέπει να λειτουργεί ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία η ενίσχυση της εκλογικής και κοινοβουλευτικής του δύναμης». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.