20/10/2019 13:04:29

Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ: Το καλύτερο είναι να γίνει Brexit πριν τις ευρωεκλογές

Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ: Το καλύτερο είναι να γίνει Brexit πριν τις ευρωεκλογές - Media

 

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ για την παράταση του χρονικού περιθωρίου αποχώρησης της Βρετανίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή θα γίνει πριν από τις ευρωεκλογές της 23ης Μαΐου.

Ήταν "σημαντικό να γίνει οτιδήποτε αναγκαίο για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων,” δήλωσε ο ίδιος σε σχόλιό του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ημερήσια εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung. "Δεν μπορεί αυτό να εξελίσσεται σε έναν ατέλειωτο τρόμο,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν στην Βρετανία μία παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία αποχώρηση της Βρετανίας πριν από το χρονικό αυτό περιθώριο και στην περίπτωση που υπάρξει μία συμφωνία για το Brexit.

Ο Γερμανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης, τον σκεπτικισμό του για την ιδέα συμμετοχής της Βρετανίας στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές.

"Αυτός είναι ο λόγος που η καλύτερη εξέλιξη εντοπίζεται στην επίτευξη μιας εποικοδομητικής πλειοψηφίας στο βρετανικό κοινοβούλιο, αναφορικά με συμφωνία αποχώρησης, το συντομότερο δυνατό. Κι αυτό είναι, πριν από τις εκλογές στα τέλη Μαΐου,” τόνισε ο Σταϊνμάιερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.