search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:26
MENU CLOSE

Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ: Το καλύτερο είναι να γίνει Brexit πριν τις ευρωεκλογές

13.04.2019 10:58
Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ: Το καλύτερο είναι να γίνει Brexit πριν τις ευρωεκλογές - Media

 

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ για την παράταση του χρονικού περιθωρίου αποχώρησης της Βρετανίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή θα γίνει πριν από τις ευρωεκλογές της 23ης Μαΐου.

Ήταν “σημαντικό να γίνει οτιδήποτε αναγκαίο για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων,” δήλωσε ο ίδιος σε σχόλιό του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ημερήσια εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung. “Δεν μπορεί αυτό να εξελίσσεται σε έναν ατέλειωτο τρόμο,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν στην Βρετανία μία παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία αποχώρηση της Βρετανίας πριν από το χρονικό αυτό περιθώριο και στην περίπτωση που υπάρξει μία συμφωνία για το Brexit.

Ο Γερμανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης, τον σκεπτικισμό του για την ιδέα συμμετοχής της Βρετανίας στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές.

“Αυτός είναι ο λόγος που η καλύτερη εξέλιξη εντοπίζεται στην επίτευξη μιας εποικοδομητικής πλειοψηφίας στο βρετανικό κοινοβούλιο, αναφορικά με συμφωνία αποχώρησης, το συντομότερο δυνατό. Κι αυτό είναι, πριν από τις εκλογές στα τέλη Μαΐου,” τόνισε ο Σταϊνμάιερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:26