search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:02
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Πόρτα – πόρτα» η εκλογική εκστρατεία, να φέρουμε τους νέους στην κάλπη

13.04.2019 13:09
Τσίπρας: «Πόρτα - πόρτα» η εκλογική εκστρατεία, να φέρουμε τους νέους στην κάλπη - Media

 

Για την ανάγκη οργάνωσης της εκλογικής μάχης μέσα σε αυτό το τοξικό κλίμα που καλλιεργείται από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που αυτή ελέγχει, μίλησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνεδρίασης της εκλογικής επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας. Επιτέθηκε εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ για τη στρατηγικής της καταστροφολογίας που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια. Όσον αφορά τις κατηγορίες για σκανδαλολογία που προσάπτουν στην κυβέρνηση η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη Νοβάρτις και τις σχετικές δικαστικές εξελίξεις, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι υπάρχει μετατόπιση από την αρχική τους γραμμή περί «σκευωρίας» στη γραμμή υπέρ της «παραγραφής».

«Το δίκιο είναι με το μέρος μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «ένας τοξικός σκοτεινός συνασπισμός» που έχει βαλθεί να ξεθεμελιώσει όσα κατάφερε η κυβέρνηση, «θέλουν να γυρίσουν τη χώρα πίσω, στις ίδιες μεθόδους, στα ίδια πρόσωπα στον ίδιο νομικό πολιτισμό» είπε. Και κατονόμασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ με την ακραία κι επικίνδυνη ακροδεξιά στροφή της και τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα που πίσω τους έχουν χορηγούς που ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος της ενημέρωσης κι έχουν μετατρέψει παρασιτικά κανάλια σε εργοστάσια διακίνησης προπαγάνδας και ψευδών ειδήσεων.

Για Νοβάρτις: «Δεν είμαστε δικαστές ασκούμε πολιτική κριτική»

Αναφερόμενος στη Νοβάρτις είπε ουσιαστικά ότι ο σεβασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΚΙΝΑΛ είναι αλά καρτ και έχουν δύο μέτρα και σταθμά απέναντι σε αποφάσεις που δεν τους αρέσουν.

«Εμείς» είπε, «δικαστές δεν είμαστε γι αυτό όταν βρεθήκαμε μπροστά σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό που ορίζει ο νόμος, επιστρέψαμε την υπόθεση στους φυσικούς δικαστές και δε στήσαμε ειδικά δικαστήρια όπως μας απειλούν οι εμπλεκόμενοι ότι θα πράξουν εναντίον ημών αν κερδίσουν την εξουσία». Και πρόσθεσε «μεγαλύτερος ρεβανσισμός κι εκδικητικότητα δεν μπορεί να υπάρξει».

Στη συνέχεια περιέγραψε τη μεγάλη εικόνα αναφορικά με το ζήτημα της υπερκοστολόγησης του φαρμάκου καθώς και την πολιτική διάσταση του σκανδάλου Νοβάρτις λέγοντας: «πολιτική κρίση έχουμε και λέμε ότι πράγματι το όργιο της υπερκοστολόγησης των φαρμάκων είναι ένα τεράστιο και διαχρονικό σκάνδαλο, οι ειδικοί λένε πάνω από 30 δις από τα τέλη της δεκαετίας του 90 μέχρι σήμερα. Αυτό δεν το αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι μια από τις αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας»; Και συνέχισε: «Όταν φτάσαμε το έλλειμμα να είναι στο 15% στο τέλος της διακυβέρνησης Καραμανλή. Όταν το 2011, που έκοβαν τις συντάξεις 40% στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος και υπήρχε αυτή η δίκαιη κοινωνική δυσαρέσκεια μέλος της Επιτροπής Φαρμάκου στέλνει έγγραφο στον τότε υπουργό και του λέει ότι το δελτίο τιμών που βγάζει το υπουργείο επιβαρύνει τη δαπάνη κατά μισό δις ευρώ». Μάλιστα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η τότε ηγεσίες του υπουργείου πήγαιναν κόντρα ακόμη και στις συστάσεις της τρόικας για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

«Νομικοί ακροβατισμοί» υπέρ της παραγραφής

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, το άρθρο 86 που η κυβέρνηση μέσα από τη Συνταγματική Αναθεώρηση η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει. Ουσιαστικά υπογράμμισε την προσπάθεια από πρόσωπα της αντιπολίτευσης που έχουν και νομική ιδιότητα (Βενιζέλος, Αθανασίου) να παρέμβουν στην ερμηνεία του νόμου σχετικά με το αν το αδίκημα της δωροδοκίας στη συγκεκριμένη δικογραφία εμπίπτει στις διατάξεις περί παραγραφής η όχι. Επισήμανε δε την αρχική μετατόπιση των εμπλεκόμενων από τα περί σκευωρίας, στα περί παραγραφής, μίλησε για νομικούς ακροβατισμούς και θρασύτατες απειλές και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν υιοθετεί την γραμμή υπέρ της παραγραφής.

«Ψάρεμα» ψήφων … με την «καθετή»

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην οργάνωση της δουλειάς για την εκλογική μάχη περιγράφοντας μια στρατηγική «πόρτα – πόρτα» για την προσέγγιση των ψηφοφόρων. Επικαλούμενος τα λόγια ενός παλαιού αγωνιστή που παραλλήλιζε την προεκλογική μάχη με το ψάρεμα, ότι δηλαδή «η εκλογική αναμέτρηση δεν είναι μια διαδικασία που ψαρεύεις τις ψήφους με τα δίχτυα αλλά με την καθετή», δηλαδή πρέπει να γίνει δουλειά σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για να κερδίσει κανείς εκλογές πρέπει πρώτα να κερδισει την ψυχή και την καρδιά των ανθρώπων και όχι μόνο το μυαλό τους. «Για να κερδίσουμε λοιπόν τις καρδιές, τις ψυχές τα μυαλά πρέπει να έχουμε επιχείρήματα αλλά και όραμ για το αύριο αυτού του τόπου και να διώξουμε το φόβο και το τοξικό κλίμα που ιαμορφώνουν οι αντίπαλοί μας και να αναπτερώσουμε την ελπίδα που δοκιμάζεται αλλά είναι εδώ και να συνεγείρουμε για άλλη μια φορά τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας που θέλουν την Ελλάδα της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης» και που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κάνει μια αναγωγή του παραδείγματος με την «καθετή» στις σημερινές συνθήκες του διαδικτύου του οποίου η αξιοποίηση προσφέρει τη δυνατότητα για προσωπική και διαμεσολάβητη επαφή με όρους μαζικούς τατυτόχρονα. Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης είπε έχουν όρια, και υποστήριξε ότι οι μεγάλες ανατροπές έρχονται από την αξιοποίηση αυτού του μέσου.

Σημείωσε ότι η αξιοποίηση του διαδικτύου είναι ιδίαίτερα χρήσιμη για την προσέγγιση των νέων και προέτρεψε σε μια μεγάλη καμπάνια ώστε να παρακινηθεί αυτό το κομμάτι των ψηφοφόρων να έρθει στην κάλπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:02