search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:36
MENU CLOSE

Πολεμική «έφοδος» στον Πειραιά: Η γαλλική φρεγάτα και το αμερικανικό αντιτορπιλικό (Videos)

13.04.2019 16:50
Πολεμική «έφοδος» στον Πειραιά: Η γαλλική φρεγάτα και το αμερικανικό αντιτορπιλικό (Videos) - Media

 

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε το Σάββατο η γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM Languedoc, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. Βέβαια τελευταία ολο εντείνονται οι φήμες πως η Γαλλία κάνει στενό μαρκάρισμα στην Ελλάδα ώστε να αγοράσει η χώρα μας τις φρεγάτες τύπου Belh@rra ,αν και κατα καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια και για τις FREMM χωρίς ομως κανένα απο αυτά τα σενάρια να έχουν μετουσιωθεί σε πραγματικότητα.

H Languedoc με διακριτικό σημα D653 έχει κατασκευαστεί το 2014 απο τα DCNS στη Lorient και αποτελεί μέρος του Γαλλικού Ναυτικού απο το Μάρτιο του 2016,όντας η 3η κατα σειρά φρεγάτα FREMM που παρέλαβαν οι Γάλλοι. Έχει μήκος 142 μέτρα και πλάτος 20 ,ενω το πλήρωμα της αποτελείται απο 145 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Η πρόωση γίνεται με σύστημα CODLOG (ombined diesel-electric or gas) και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πλεύσει ειναι 27 κόμβοι

Η άφιξη της Γαλλικής φρεγάτας το πρωί του Σαββάτου:

Σχεδόν αμέσως μετά την άφιξη του γαλλικού πολεμικού Languedoc ,έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά το αμερικάνικο αντιτορπιλικό USS Mitscher (DDG-57) κλάσης Alreigh Burke για να πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη.

Κατασκευασμένο το 1993 και μέρος του US NAVY απο το 1994.Εχει πάρει το όνομα του απο τον αεροπόρο του Αμερικανικού Ναυτικού Marc Andrew Mitscher,αρχηγού αεροναυτικής δυναμης στο 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.

Έχει μήκος 154 μέτρα ,πλάτος 20 και βύθισμα 9.4 . Έχει 4 τουρμπίνες General Electric LM 2500-30 συνολικής ισχύος 100.000 ιππων που του δίνουν δυνατότητα να πλέει με ταχύτητα πάνω απο 30 κόμβους.To πλήρωμα του αποτελείται απο περίπου 270 άτομα.

Η άφιξη του αντιτορπιλικού στο λιμάνι του Πειραιά:

Πηγή: pireaspiraeus.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:35