search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:49
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω – Ο λαός θα δικαιώσει την προσπάθειά μας

14.04.2019 05:54
Χαρίτσης: Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα φυλακές δεν αποτελούν λύση ούτε για τις τοπικές κοινωνίες ούτε για τους πρόσφυγες - Media

 

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω, η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτή είναι η κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα»: αυτό υπογραμμίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Επισημαίνοντας αφενός ότι «η ελληνική οικονομία έχει πλέον επιστρέψει για τα καλά σε ρυθμούς ανάπτυξης», αφετέρου ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο του 2018, «όλα αυτά τα μέτρα ελάφρυνσης, ανακούφισης και στήριξης έχουν πλέον υλοποιηθεί, οι δεσμεύσεις έχουν γίνει πράξη, έχουν γίνει νόμος του κράτους», ο πρώτος τη τάξει υπουργός δηλώνει βέβαιος, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο ελληνικός λαός στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας για το 2019 θα δικαιώσει αυτήν την προσπάθεια και θα μας δώσει τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να την συνεχίσουμε».

Στην υπόθεση των ημερών, τη Novartis, ο Αλ. Χαρίτσης απευθύνεται στην ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και τους ζητά, «αντί να κουνούν το δάχτυλο, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τεράστια και πρωτοφανή διασπάθιση του δημόσιου χρήματος (και) στον τομέα της υγείας, που συνέβη επί των ημερών τους και η οποία οδήγησε στη χρεοκοπία και τα μνημόνια». Απευθυνόμενος ειδικότερα δε, προς το ΚΙΝΑΛ, τους καλεί να «ξανασκεφτούν πόσο ελκυστική για τους προοδευτικούς πολίτες είναι η ταύτισή τους με τον κ. Μητσοτάκη, ακόμη και σε εμβληματικά θέματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών».

Στο πολιτικό τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται μετά τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η προοδευτική συμμαχία που συγκροτεί η Αριστερά, όμως, δεν είναι μια συμφωνία κορυφής του ΣΥΡΙΖΑ με κάποια πρόσωπα από άλλους χώρους, αλλά μια ανοικτή διαδικασία συσπείρωσης όλων των δημοκρατικών πολιτών πάνω σε ξεκάθαρες προγραμματικές συμφωνίες οι οποίες απαντούν στα κρίσιμα επίδικα της εποχής».

Τέλος, αναφέρεται στον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού στους δήμους και στις περιφέρειες, διευκρινίζοντας ότι όλες γίνονται μέσω ΑΣΕΠ «με ανοικτές, διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες». Δεν παραλείπει, εξάλλου, να τονίσει ότι οι προσλήψεις αυτές δεν είναι προεκλογικές, αλλά αποτελούν συστηματική προσπάθεια να καλυφθούν με προγραμματισμό και σε βάθος χρόνου οι μεγάλες ανάγκες των αυτοδιοικητικών φορέων, όπως οι ίδιοι τις προσδιορίζουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:49